|
Tüp mide tedavisi, sağlıklı bir şekilde kilo verilebilmesine imkan sunan tedavi yöntemleri arasında yer alır. Özellikle süper obezite ve obezite problemi yaşayan kişilerin kilo verebilmesi için tip mide tedavisine başvurmak gerekir.
Kilo problemi, sağlık problemlerinin oluşmasına da yol açabilecek kadar tehlikelidir.
Fakat bu tedavi yöntemi kilo vermek isteyen herkes için uygun değildir. Genellikle obezite oluşumuna yol açacak derecede kilolu olan kişiler için bu tedavi yöntemine başvurulur.
Size En Yakın Genel Cerrahi Bölümünü Seçin:
Gaziosmanpaşa, İstanbul'un Avrupa yakasında yer alır. Avrupa yakasında ikametgah eden kişiler, toplu taşıma araçlarını kullanarak bölgeye ulaşım sağlayabilir. Anadolu yakasından da'ya ulaşım imkanı bulunur.
Üsküdar ya da Kadıköy gibi sahil kesimlerinden, vapur kullanımı sağlayarak Beşiktaş'a ve Eminönü bölgesine ulaşım sağlanır. Bu bölgelerden de otobüslerin kullanımı tercih edilerek, bölgesine gidilmesi mümkündür.
Sağlık Destek Sitesi, İstanbul'un farklı ilçelerinde de şubeleri bulunan köklü hastanelerden birisidir. Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin birçok farklı şehrinde şubeleri yer alır. İstanbul'un ilçesinde yer alan İstinye Üniversite Hastanesi Sağlık Destek Sitesi, merkezde yer alır. Hastanenin acil girişine yakın bir noktada otobüs durağı bulunur. 'Gaziosmanpaşa Hastanesi' isimli otobüs durağından, birçok bölgeye ulaşım sağlayan otobüs hatları geçiş yapar.
'Gaziosmanpaşa Hastanesi' otobüs durağından; '36', '36ES', '33ES', 36V', '38G', '88' ve '88A' numaralı otobüs hatları geçiş yapar. Otobüs durağına yaklaşık beş dakikalık yürüme mesafesinde ise farklı otobüs durakları yer alır. Bu duraklara ulaşım sağlamak için ise; Meydan - Edirnekapı yönü otobüs hatları arasında yer alan '37Y', '50A', '50P' ve '55Y' numaralı otobüs hatları tercih edilebilir.
Sağmacılar Anadolu Lisesi - Sultançiftliği yönü otobüs hatları olarak bilinen; '36A', '36KE' ve '36M' numaralı otobüsleri kullanarak da hastaneye ulaşım sağlamak mümkündür. Hastaneye ulaşım sağlamak için tercih edilebilecek olan diğer otobüs hatları ise; 'TM13', '99A', '32', '32A' ve '32T' olarak bilinir. Hastaneye ulaşım sağlamak için metro hatları da kullanılabilir. 'M1A' ve 'M1B' metro hatları ile İstanbul Sağlık Destek Sitesi'a ulaşım sağlamak mümkündür. İstanbul Havalimanı'ndan ise 'H6' hattını kullanarak, İsfalt'a ulaşım sağlayıp daha sonrasında ise 'A74' hattı ile iki vesait ile hastaneye ulaşım sağlanabilir.
Hastaneye ulaşım için dolmuş ve minibüslerin kullanımı da tercih edilebilir. Eyüp - Otogar - Davutpaşa seferi yapan minibüs ve dolmuş hatları ya da - Yeşilpınar Mh. - Finanskent hatları ile hastaneye ulaşım sağlanabilir. Hastaneye yaklaşık bir dakikalık yürüme mesafesinde, minibüs ve dolmuş durakları yer alır.
Tüp mide ameliyatı, midenin kapasitesinin küçültülmesine olanak sağlar. Ameliyata hazırlık süreci, hastanın genel sağlık durumuna göre değişkenlik gösterir.
Bu nedenle de bazı hastaların ameliyattan önce diyete başlaması önerilebilir. ya da minimum seviyeye indirmek de ameliyat öncesi süreçte büyük önem taşır.
Ameliyattan ortalama 12 saat öncesinde, sıvı ve katı gıda alımını kesmek gerekir. Hastaların ameliyat öncesinde sigara içmesi, yemek yemesi ya da sıvı tüketmesi halinse, ameliyatın ertelenme ihtimali söz konusudur.
Bu durum ameliyat süreci için oldukça önemlidir. Bu nedenle de bu tür durumların doktora bildirilmesi gerekir.
Tüp mide ameliyatı, obezite problemi yaşayan kişilere uygulanan bir tedavi yöntemidir. Obezite başlı başına bir hastalık olmak ile beraber, aynı zamanda farklı sağlık problemlerine yol açacak kadar da tehlikelidir. Bu nedenle obezite sınırına yaklaşan kişilere, obezite problemi yaşayan kişilere ve obezite sınırını aşan süper obezite hastalarına tüp mide ameliyatı uygulanır.
Tüp mide ameliyatı olan kişilerin, ameliyat öncesinde olduğu gibi ameliyat sonrasında da dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunur. Ameliyat sonrasında bol yürüyüş yapılması önerilir. Yürüyüş yapmak, ameliyat sonrası oluşabilecek kan pıhtılaşması probleminin önüne geçilmesi için oldukça önemlidir. Fakat ilk beş saat hastaların hareket etmemesi gerekir.
Ameliyat sonrasında hastalara diyet listesi verilir. Bu listeye uygun şekilde beslenmek gerekir. Aksi takdirde kişilerde yağ oluşumu başlar. Bunların haricinde ise ortalama bir ay boyunca sigara içmemek ve hatta sigarayı bırakmak gerekir.
Doktor kontrollerinin aksatılmaması da ameliyat sonrasında dikkat edilmesi gereken en önemli husustur. İstanbul, ve bölgesinde ikametgah ediyorsanız sizler de Sağlık Destek Sitesi'ı ziyaret ederek, tüp mide ameliyatı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Tüp mide tedavisi randevusu almak için formu doldurun:
https://https://saglik.desteksitesi.com/obezitede-tup-mide-ameliyati/hg-1613
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.