|
Tüp mide tedavisi, bazı sağlık problemleri nedeni ile hastalara uygulanan tedavi türlerinden birisi olarak bilinir. Midenin kapasitesinin küçültülmesine yardımcı olan bu ameliyat türü ile kilo verilme sürecine katkı sağlanır.
Sağlık Destek Sitesi'ta Tüp Mide Tedavisi Yapan Hastaneler Hangileri?
Size En Yakın Genel Cerrahi Bölümünü Seçin:
Sağlık Destek Sitesi Hastanesi'nin, İstanbul genelinde birden fazla şubesi bulunur. İstanbul'da toplamda 8 şubesi ile hizmet veren Sağlık Destek Sitesi hem Anadolu hem de Avrupa yakasında yer alır. Ataşehir, Bahçeşehir, Florya, Maltepe,, Bahçelievler, Göztepe ve'te Sağlık Destek Sitesi şubeleri bulunur. Şehrin bu ilçelerine ulaşım sağlayabilmek için farklı otobüs hatları tercih edilebilir. Aynı zamanda minibüsler, dolmuşlar, metro, metrobüs ve marmaray gibi toplu ulaşım araçları vasıtası ile de şehrin farklı ilçelerinde hizmet veren Sağlık Destek Sitesi şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Farklı yakalarda bulunan şubeleri ziyaret etmek için ise vapur kullanımı tercih edilebilir.
İstanbul içi ulaşım, toplu taşıma araçları ile gerçekleşir. Şehirde hizmet veren Sağlık Destek Sitesi şubelerini ziyaret etmek için otobüs kullanımı tercih etmeniz mümkündür. İstinye Üniversite Hastanesi Liv Hospital Bahçeşehir'e ulaşım sağlamak için hastanenin yakınlarında otobüs durakları bulunur. Boğazköy - Bahçeşehir güzergahındaki '146' numaralı otobüs hattı ile ya da Bahçeşehir - Esenyurt güzergahındaki '76D' numaralı otobüs hattı ile hastaneye ulaşım sağlamak mümkündür. Aynı zamanda; 'E58', 'E57', 'E59' ve '146T' otobüs hatlarını kullanarak da hastaneye ulaşım sağlanır.
Sağlık Destek Sitesi Ataşehir şubesine ulaşım için ise 'M4' Kadıköy - Tavşantepe metro hattı kullanılabilir. Kadıköy'den kalkış yapan minibüs hatları da Sağlık Destek Sitesi Ataşehir'e ulaşım imkanı sunar. Hastaneye gitmek için tercih edilebilecek olan otobüs hatları ise; '8A', '19K' ve '10B' olarak bilinir.
Sağlık Destek Sitesi Florya şubesine ulaşım sağlamak için metrobüs hatlarını tercih edebilir ve Beşyol durağında inebilirsiniz. '73B' ve '73F' otobüs hatları ile da hastaneye ulaşım sağlamak mümkündür. Maltepe Sağlık Destek Sitesi'a ulaşım için ise Kadıköy - Maltepe minibüs hatları ya da '113N' otobüs hattı ile '16A' otobüs hattı tercih edilebilir.
Gaziosmanpaşa Sağlık Destek Sitesi şubesinin önünde yer alan otobüs durağından; '36', '36ES', '33ES', 36V', '38G', '88' ve '88A' numaralı otobüs hatları geçiş yapar. Hastaneye ulaşım sağlamak için 'M1A' ve 'M1B' metro hatları da kullanılabilir. Bahçelievler Sağlık Destek Sitesi şubesine ulaşım için ise; '31E', '73', '73B', '79G', '89B', '97', '98H', '98S' numaralı otobüs hatlarını ya da metrobüs kullanımını tercih edebilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan da toplu taşıma ile hastaneye ulaşım sağlanır.
Sağlık Destek Sitesi şubesine ulaşım sağlamak için ise otobüs hatları ve metro kullanımı mümkündür. 'M4' metro hattı, hastane yakınından geçiş yapar. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havaş kullanarak da hastaneye ulaşım sağlanma imkanı bulunur. '16S' otobüs hattı da Sağlık Destek Sitesi'e ulaşım için tercih edilebilir. Sağlık Destek Sitesi Göztepe şubesine ulaşım için tercih edilebilecek olan otobüs hatları ise; '10A', '14Y', '14ES' ve '14CE' olarak bilinir.
Her ameliyat bazı riskler taşır. Bu nedenle de ameliyat öncesinde hastalar bir hazırlık sürecinden geçer. Bu hazırlıklar sayesinde ameliyat esansında ortaya çıkabilecek risk faktörleri minimuma indirilir. Tüp mide ameliyatı öncesinde hastalara doktorlar tarafından bazı diyet listeleri sunulabilir. Ameliyat öncesi süreçte hafif besinler tüketmek önemlidir. Aynı zamanda alkol ve sigara tüketiminin de azaltılması hatta tamamen kesilmesi önerilir.
Bunların haricinde ise ameliyattan önceki birkaç saat katı ve sıvı besin alımının tamamen kesilmesi gerekli olabilir. Aynı zamanda kişinin kullandığı ilaçlar varsa bu ilaçların da bir süre önce bırakılması gerekir. Bu bilgiler doktorlar tarafından hastalara bildirilir.
Tüp mide ameliyatı , midenin kapasitesinin küçültülmesine imkan tanır. Bu ameliyatın temel nedeni, aşırı kilolardan kurtulmaktır. Fakat her kilolu birey için uygulanabilen bir tedavi yöntemi değildir. Kişilerin vücut kitle endeksi bu noktada oldukça önemlidir. Vücut kitle endeksi hesaplamalarına ve diğer sağlık testlerine dikkat edilir. Obezite problemi yaşayan kişilere tüp mide ameliyatı uygulanır. Obezite sınırının geçilmesi halinde de yine bu tedavi yöntemine başvurulur.
Tüp mide ameliyatı olan kişilerin, ameliyat sonrası enfeksiyon oluşumunun önlenmesi adına düzenli olarak doktor kontrolüne gitmesi ve gerekli ise pansuman yaptırması gerekir. Gün içerisinde bol bol yürüyüş yapmak da bu süreçte oldukça önemlidir. Ameliyat sonrası kanda pıhtılaşma durumu meydana gelebilir. Düzenli olarak yürüyüş yapmak, pıhtılaşma oluşumunun önüne geçilmesine katkı sağlar. En az bir ay boyunca ise sigara tüketiminden kaçınmak gerekir. Tüp mide ameliyatı her ne kadar midenin kapasitesini küçültüyor olsa da ameliyattan sonra kişilerin diyet yapması önerilir. Sizler de tüp mide ameliyatı olmayı düşünüyorsanız, İstanbul'da hizmet veren Sağlık Destek Sitesi şubelerini ziyaret edebilirsiniz.
Tüp mide tedavisi randevusu almak için formu doldurun:
https://https://saglik.desteksitesi.com/obezitede-tup-mide-ameliyati/hg-1613
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.