Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

Kilo Verememenin 4 Sebebi

Oluşturulma tarihi: 27.01.2025 23:08    Güncellendi: 27.01.2025 23:08

Diyet yapan bir kişinin 6 ay-1 yıl içerisinde ağırlığının %10 unu kaybetmesi ya da ayda 2-4 kilo kaybı ideal olanıdır.

Kilo verme başarısızlıkla sonuçlanmışsa ya da kilo kaybı artık durma noktasına gelmişse bunun nedenlerini araştırmak gerekir.

İşte olabilecek 4 sebep

1.Fazla kiloya sebep olabilen altta yatan bir hastalık bulunması

Kilolu kişilerin sık yaptığı hatalardan biridir.Bir doktora danışmadan muayene olmadan ve tetkik yaptırmadan kendi kendine yapılan diyetler belli bir süre sonra başarısızlıkla sonuçlanabilir.Bunu akıntıya karşı kürek çekmek olarak değerlendirebiliriz.

Farkında olmadığımız bir troid hastalığı gizli şeker ya da insülin direnci böbreküstü bezlerinin fazla çalışması polikistikover sendromu gibi durumlar kilo vermemenizin tıbbi sebeplerinden olabilir.Bu tür hastalıklar her yaşta ortaya çıkabileceği için kilo vermekte zorlandığınızda ya da kilo vermeniz durduğunda bu hastalıkların bir uzman hekim tarafından araştırılması gerekir.Eğer altta yatan sebep bulunursa kilo vermeniz çok daha kolay olacaktır.

2.Doğru olmayan beslenme uygulamaları

Bir diyet sizi aç bırakıyorsa o diyet doğru diyet değildir. Çok düşük kalorili diyetler vücudumuzdan yağ dokusu ile beraber fazla miktarda kas dokusu kaybına yol açar. Bizim gün içerisinde enerjiyi en fazla harcayan kaslarımızdır.Kas kaybı ile beraber metabolizma hızınız yavaşlar ve kilo kaybına karşı direnç oluşur.Hatta eskisinden fazla kilo almanızın da sebebi olabilir.

3.Öğünleri atlamak

Metabolizmanın düzenli çalışması için günde 3 ana 3 ara öğün yapılması bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Sabah kahvaltısı erken saatte yapılmalı öğün atlanmamalıdır.Özellikle akşam yemeğini saat 19.00 ' dan önce yemeye çalışınız. Ana öğünlerden 2 5-3 saat sonra mutlaka ara öğün yapmanız metabolizmanızın hızını arttıran en önemli faktördür.

4.Yeterli uyku uyunmaması ve dinlenilmemesi

Metabolizmanın en yavaş olduğu gece saatlerinde mutlaka uyumalı en hızlı olduğu sabah saatlerinde de mutlaka ayakta olmalıyız.Uykusuzluk stres hormonlarını arttırır ve bu hormonlar kilo artışına yol açabilir.