Diyetisyen kontrolünde olmadan zayıflamaya çalışmak: Diyetisyeniniz sizin hayat şartlarınıza kan tahlilerinize vücut analiz sonuçlarınıza bakarak size en doğru programı hazırlayacaktır. İşin uzmanından yardım alın.
Kahvaltı atlamak: Bazı bireylerin kahvaltıyı atlamalarındaki neden gün içerisindeki enerjiyi azaltmak istemelerinden kaynaklıyor. Fakat kahvaltı yapmamak aksine metabolizma hızınızı düşürerek kilo almanıza neden olabilir.
Diyete hedefsiz başlamak: Hedefiniz olmadan başarı size her zaman uzak kalacaktır. Haftalık veya aylık gerçekçil hedefler koyarak başarı ulaşmak zor olmayacaktır.
Popüler diyetler yapma: Bu tarz diyetlerle kişi kilo verdiğini sanır fakat giden kiloların çoğunluğu sudan ve kastır. Sonrasında verilen kiloların fazlasıyla geri alma ve metabolik direnç riski vardır.
Sürekli aynı diyeti uygulamak: ayni diyeti sürekli yapmak bir süre sonra kilo verme sürecini durduracaktır. Bu yüzden diyetisyeniniz zamanı gelince programınızı tekrar düzenleyecektir.
Her gün tartılmak: Her gün tartılmak diyet motivasyonu açısından size zarar verir. Çünkü gün içerisinde bile değişimler görülebilir; ödem artışı kabızlık total kiloyu etkileyebildiği için tartıya çıktığınızda kendinizi kilo almış olarak görebilirsiniz. Haftada 1 kez mümkünse diyetisyeninizin kontrolünde tartılmalısınız.
Su içmemek: Su içmek metabolizmanızı hızlandırmanın yanı sıra metabolik artıkların atılması ve besinlerin sindirilmesi açısından oldukça önemlidir. Günlük 2-2 5 litre su içilmelidir. Çay kahve ayran gibi içecekler asla su yerini tutmaz
Hızlı kilo vermek: Bir çok kişi kilolarından hemen kurtulmak ister. Düşündüğünüzde bu kiloları bir anda almadınız peki nasıl bir anda gitmesini bekliyorsunuz? Biraz sabır göstererek sağlıklı bir şekilde kilolarınızdan kalıcı olarak kurtulmayı hedefleyin. Zira hızlı verilen kilolar aynı hızla geri alınır.