Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

SAĞLIĞINIZ VE ALKALİ BESLENME

Oluşturulma tarihi: 27.01.2025 23:08    Güncellendi: 27.01.2025 23:08

Gereğinden fazla hayvansal gıda ve işlenmiş ürünlerin tüketiminin neden olduğu asidik artıklar metabolizmayı yavaşlatarak kilo alımına neden olabiliyor. Uzman kontrolünde vücudun alkali yani asit-baz dengesi sağlanması ile ideal kiloya ulaşmak mümkün olabiliyor. Vücuttaki asit artıkları kilo ve hastalık olarak karşımıza çıkıyor

Yenilen her besinin sindirimi vücutta bazı artık maddeler oluşmaktadır. Yanlış seçilen besinlerin sindirimi ile kişinin vücudunda fazla asitli artıklar birikmektedir. Fazla asitlenme kilo artışı ile birlikte birçok kronik hastalığa da sebep olabilmektedir.  Alkali besinlerin tüketilerek vücutta artık bırakmayan ve asitlenmenin önlenmesi sağlanabilir. Örneğin limon asitlidir fakat sindirim sonucu alkalidir. Bu sebeple limon alkali bir yiyecektir.

Vücudun kendi detoks mekanizmasını çalıştırın

Vücudun beslenmeyle oluşan asit artıklara karşı kullandığı kendi detoks yani arınma sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemler sürekli olarak çalışır fakat beslenmeyle birlikte asit yükü artmaya başladığında aşırı yağlanma ve kronik hastalıklar oluşmaya başlar. Beslenme alkali dengesi göz önüne alınarak planlandığında arınma mekanizmaları daha iyi çalışır. Sonuç olarak vücut asit artıklardan kurtulmak için uğraşmak yerine yağları yakmaya başlar.

Alkali besin zinciri oluşturun

Suya limon veya elma sirkesi eklenerek suyun PH’ını arttırılıp alkali su olarak tüketilebilir.

Badem ceviz fındık hindistan cevizi avokado omega 3 (balık yağı) tereyağı saf zeytinyağı gibi kaliteli yağ kaynaklarına beslenmede yer verilmelidir.

Özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeleri her öğünde tercih edilmelidir. Maydanoz dereotu roka marul semizotu gibi sebzeleri çiğ tüketmek pişirirken oluşan enzim ve vitamin kaybını da önleyecektir.

Öğününüzün %75 ini alkali besinlerden seçin

Bir öğünde iki farklı hayvansal protein tüketmeyin

Şeker ve tatlandırıcı kullanmayın

Karbonhidrat içeriği yüksek besinleri gereğinden fazla tüketmeyin

Gereğinden fazla ve geç saatte meyve yemeyin

Taze meyveler en iyi alkali kaynaklardandır. Fakat yüksek şeker içerikleri nedeniyle tüketim miktarına dikkat etmek gerekir.

Hamsi lor peyniri ve yumurta tüketin

Alkali besin kaynaklarının doğru miktarlarda düzenli tüketimi çok önemlidir. Ispanak roka brokoli avokado semizotu maydanoz kırmızı lahana kabak badem kabak çekirdeği keten tohumu badem sütü hindistan cevizi sütü lor peyniri yumurta beyazı kinoa kara buğday somon balığı ve hamsi vücudun asit baz dengesinin korunmasına yardımcı besinlerdir.