Anavatanı Akdeniz olan yeşil iğneyi andıran yapraklara sahip biberiye içerisinde bulunan antioksidanlar ve yüksek miktarda polifenolik bileşimler oksitlenmeyi ve bakteriyel gelişimi engeller tazesi kurutulmuşu ve yağı mevcuttur.
Tazesi ve kurusu Akdeniz mutfağında yemeklere lezzet katmaktadır yanı sıra yağı E Coli bakterisine karşı etkili olduğundan besinlerdeki bazı bakteriyel gelişimin engellenebileceği saptanmıştır.bunların yanı sıra kaynatılarak içilmesinin kas ağrılarını hafifletmek bağışıklık sistemini güçlendirdirmek hafızayı geliştirmek ağız içi yaraların iyileşmesine yardımcı olmak antioksidan özelliği sayesinde ödem atımına yardımcı olmak metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olmak gibi birçok özelliğe sahiptir. Aynı zamanda sindirim sisteminin sağlıklı bir şeklilde çalışmasını sağlayarak hazımsızlığı gidererek zayıflamaya da yardımcı olur.
BİBERİYE ÇAYI NASIL DEMLENİR;
2 su bardağı suyu kaynatıp içerisine 2-3 dal taze biberiye atarak 10-15 dkk bekletin çıkardıktan sonra süzerek içebilirsiniz
Kurutulmuş biberiye yaprakları ile hazırlanacaksa; 2 su bardağı suyu kaynatıp sıcakken içerisine 2 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye yapraklarını koyarak 10-15 dkk bekletip süzerek içebilirsiniz.
Aramosını sevmezseniz değiştirmek için içerisine limon parçası bal ve dağ kekiği ekleyebilirsiniz.
Bu kadar sayısız faydası bulunan biberiyeyi çok fazla miktarda tüketmek vücutta zehirleyici etki gerçekleştirebilir akciğer ödemi kusma spazm yüksek tansiyon gibi farklı etkilere sebep olabilir.
Bu sebeplerden dolayı günde 1 fincan tüketilmesi ve 1 hafta tükettikten sonra 1 hafta kadar ara verilmesi önerilir.
Ayrıca hamile emzirme dönemindeki kadınların yüksek tansiyon hastası bireylerin tüketmesi önerilmez.