Hem gebeliğe hazırlık hemde gebelik sırasında kişi kendine gerekenden daha fazla özen göstermesi gerekir. Gebeliğe hazırlık aşamasında kişinin kilo kontolü yapılır. Gebe kalmasını kolaylaştıracak besinlerle takviyeler yapılır. Gerekirse birkaç kilo zayıflama uygulamaları yapılır. Gebelik sırasında kişinin kilo durumuna göre 9 ila 14 kilo arasında bir ağırlık kazanırılması hedeflenir.
Bu uygulamada bahsedilen tekli gebelik içindir. Her ek bebek için 2-3 kilo artı kilo vardır .Gebenin ne kadar ağırlık kazandığı çok önemlidir. Eğer düşük kilo alımı gözlenirse bebekte gelişim geriliği veya ölü doğumlar meydana gelebilir. Beslenme uzmanınız bu konuda size motivasyon uygulamaları verip günlük kaç kalori almanız gerektiğini hesaplar ve telefonla günlük takiplerini yapar.
Bununla birlikte günlük alınması gereken su dozundan tututun spor aktivitelerinize kadar bir düzenleme yapar. Gebelikte en çok gözlenen durumlar kabızlık gaz problemi ve bulantıdır. Bu durumlar çok normaldir ve beslenmeyle birlikte bunun çözümü yapılır. Gebilikten hemen sonra süt kaybı meydana getirmeden hızlı bir şekilde eski kiloya dönme yapılır. Bu tüm aşamalar uzun ve çok güzel bir süreçtir keyifle ve sağlıklı bir şekilde bu süreç tamamlanmalıdır.