Kaliteli yaşamın % 60’ını sağlıklı beslenme % 30 unu spor %10’unu dinlenme oluşturur. Sağlıklı beslenmenin temelinde de yeterli miktarda kalori karbonhidrat protein ve yağ almak vardır. Pilates yüksek kalori harcaması sağlamaz ancak vücudun çalışıp güçlenmesine şekil vermesini sağlar. Bu nedenle pilatesi diğer spor çeşitleri (yani yüzme koşu) gibi değerlendirip alınan kalori miktarını hatalı şekilde arttırmamalıyız. Pilates yapan kişiler yeterli ve dengeli beslenmeli ve bazı ipuçlarını göze alarak hedeflerine daha rahat ulaşabilirler.
Pilates sonrasında tabii ki kas gelişimi için özellikle yağsız proteinleri beslenme programınıza eklemeniz gerekir. Az yağlı et- tavuk- balık ve yumurta iyi protein kaynaklarıdır. Balıkta bulunan omega-3 yorgunluğu azaltır kavrama gücünü ve hareket yeteneklerini arttırır. Aynı zamanda kalp-damar sağlığını korur. Haftada en az 2 gün balık tüketilmelidir önemlidir örneğin. Yapılan pilatesin sonucu daha iyi ve çabuk alınırken aynı zamanda sağlıklı beslenmeyi de başarmıs olursunuz.
Tabii bir de su mevzusu var.
Pilates öncesi sırası ve sonrasında yeterli miktarda sıvı alımına dikkat etmek gerekir.
Seanstayken çok su içilmemeli yudum yudum oda ısısında tüketilmelidir.
Sonrasında ter ve idrar ile atılan sıvı ve mineral kaybını önlemek için maden suyu veya ayran gibi alternatifleri de tüketebilirsiniz
Spordan kaynaklanan sakatlanmaları önlemek içinse pilates sonrası antioksidan deposu bol renkli bir salata veya meyve tüketebilirsiniz!
Özellikle C vitamini doku yapımı ve hormon sentezinde rol alır. C vitamini yetersiz alınırsa bağışıklık sistemi güçsüzleşir halsizlik ve iştahsızlık oluşabilir. Çabuk yorulma kaslarda ağrı ve performans düşüklüğü uzun süreli C vitamini eksikliğinde görülebilir
Başlıca C vitamini kaynakları;
Kuşburnu kivi mandalina portakal limon gibi turunçgiller koyu yeşil yapraklı sebzeler narenciye...
Vitamin iyidir! Alalım tüketelim güzelleşelim…