Çorba diyetleri son yılların en çok tercih edilen diyetlerindendir. Çorba diyeti uzun süre tok tutabilme özelliği sayesinde kilo vermek isteyenler tarafından sıklıkla uygulanır. Çorba diyetlerinin arasında ön plana çıkanlardan biri de yoğurt çorbası diyetidir.
Sağlıklı beslenerek kilo vermek isteyenler için hem lezzetli hem de besleyici bir seçenektir. 3 veya 7 gün gibi bir süre boyunca uygulanması sebebiyle kısa süreli uygulanan diyetler arasında yer alır.
3 günlük uygulanan diyet genellikle hızlı bir detoks yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. 7 günlük diyet ise daha uzun bir sürede daha fazla kalori yakımı için tercih edilir. Metabolizma hızlandırma seçenekleri arasında yer alan protein ve lif bakımından zengin beslenmeye yoğurt çorbası harika bir örnek olur.
Diyet süresince her geçen gün metabolizma hızlanır ve bu sayede kilo kaybı yaşanır. Yeterli su tüketimi ile birleşen bu diyet sayesinde vücudu fazla kilolardan uzaklaştırabilirsiniz. Yapımı son derece kolay olan yoğurt çorbası ile siz de kısa sürede kilo verebilirsiniz. Yoğurt çorbası diyetinin faydaları ve tarifi hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Sağlıklı bir şekilde kısa sürede kilo vermek çorba diyetleri ile mümkün olabilir. Çorba diyetleri arasında popüler olan çorbalardan biri yoğurt çorbasıdır. Yoğurt çorbası, besleyici ve doyurucu besinler arasında yer alır. Hızlı kilo verirken sağlıklı kalmanıza yardımcı olur. Yoğurt çorbası diyetinin pek çok faydası bulunur.
Yoğurt çorbası diyetinin faydaları ise şu şekildedir:
Tüm bunların yanı sıra yoğurt çorbası çeşitlendirilerek yapılmasıyla pek çok kişinin damak zevkine uyum sağlar. Diyet yaparken siz de kilo aldıran yiyecekler yerine yoğurt çorbası diyetine bağlı kalarak arzu ettiğiniz görünüme ulaşabilirsiniz.
Diyette yoğurt çorbası rahatlıkla tüketebilir. Hızlı ve sağlıklı kilo vermek isteyenler bu hızlı diyet planını tercih edebilirler. Doyurucu bir besin olan yoğurt, çorba formunda tercih edildiğinde yağ yakıcı ve tok tutucu özellikleriyle ön plana çıkar. Yoğurt çorbası diyetinin temel olduğu diyet planında fit bir vücuda ulaşmak mümkün hale gelir.
Düşük kalorili, zengin lif içerikli ve probiyotik olması ile kilo vermenizi desteklerken sağlıklı olmanıza da yardımcı olur. Tokluk sağlaması ile fazla besin ihtiyacı duymadan az tüketimle vücudunuzun metabolizmasının hızlı olmasında etkilidir.
Hızlı metabolizma hızlı yağ yakımını beraberinde getireceği için yoğurt çorbası diyeti sıklıkla tercih edilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey süt ve süt ürünlerinin gaz yapan yiyecekler arasında yer aldığını göz önünde bulundurarak diyet süresini uzatmamaktır.
Vücudu fazla zorlamadan hızlı bir şekilde kilo vermek için yoğurt çorbası tercih edilir. Ana öğünlerde yoğurt çorbası tüketilirken ara öğünlerde farklı besinler tüketilir. Bu sayede vücut için gereken diğer besinlerin karşılanması sağlanmış olur.
Düşük kalorili olan yoğurt çorbası diyeti esnasında atıştırmalıklardan uzak durarak kilo vermek mümkün hale gelir. Yoğurt çorbası nasıl yapılır? diye düşünüyorsanız, öncelikle elinizde tarif için gereken malzemelerin bulunup bulunmadığına bakmanız gerekir.
Yoğurt çorbası tarifi için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şu şekildedir:
Dilerseniz su yerine sebze veya tavuk suyu tercih ederek hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir çorba tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra zerdeçal isteğe göre kullanılabilir. Zerdeçal metabolizma hızını düzenleme, yağ hücrelerinin oluşumunu engelleme ve sindirim sağlığını destekleme gibi faydalar içerir.
Siz de zerdeçala yoğurt çorbası tarifi içerisinde yer vererek kilo kaybına ekstra bir destek sunabilirsiniz. Diyet yoğurt çorbası tarifinin lezzetini arttırmak istiyorsanız içerisine şehriye ekleyebilir lezzetini ikiye katlayabilirsiniz. Bu tarif için örnek verilecek olursa 1 çay bardağı arpa veya tel şehriye kullanmanız yeterlidir.
Süt ve süt ürünleri besin değerleri ile hem besleyici hem de düşük kalorili bir seçenek sunar. Bu ürünlerden biri olan yoğurt çorbası, fit görünmek isteyenler tarafından tercih edilebilir. Tok tutma özelliğine sahip doğal bir besin olması, iştah açılmasına bağlı atıştırmalık ihtiyacını da minimuma indirir. Bunun yanı sıra vücudun enerji harcamasına yardımcı olan proteinleri içermesi metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.
Aynı zamanda diyet yaparken az vaktiniz varsa ve hızlı bir şekilde yemek yapmak istiyorsanız pratik yapımı ile yoğurt çorbasını tercih edebilirsiniz.
Yukarıda bahsedilen diyet yoğurt çorbası malzemeleri ile çorba yapımı ise şu şekilde:
Klasik bir yoğurt çorbası elde etmek için bu adımları uygulayabilirsiniz. Şehriyeli yoğurt çorbası yapmak isterseniz bu tarifteki su ilavesi aşamasından sonra şehriyeyi ilave edebilirsiniz. Şehriyeli yoğurt çorbası yapımında tek fark şehriyenin 10-15 dakika pişmesini bekledikten sonra yoğurt ilavesi aşamasına geçmektir. Siz de bu tarif ile kolaylıkla diyet yoğurt çorbası yapabilirsiniz.
Diyet yoğurt çorbası yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta normal buğday unu yerine tam buğday veya yulaf unu kullanılmasıdır. Buğday unu yüksek karbonhidrat ve kalori içeriğine sahip olmasıyla kilo alımına sebep olabilir. Yoğurt seçiminde ise yağsız yoğurtları tercih etmekte fayda var. Yağlı yoğurtlar yüksek kaloriye sahip olmasıyla kilo alımına sebep olabilir.
Diyetin ana öğünü yoğurt çorbasıdır ancak diğer besinleri de düzenli tüketmek gerekir. Taze sebzeler, meyveler, tam tahıllar ve proteinler bu besinlere örnek olarak verilebilir. Bunun yanı sıra diyette düzenli ve yeterli su tüketilmesi oldukça önemlidir. Yeterli su tüketimi vücudun hidrasyonunu arttırarak toksinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.
Diyetin uygun olmayacağı kişiler ilk olarak laktoz intoleransı olan kişilerdir. Bunun yanı sıra süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlar, böbrek rahatsızlığına sahip olanlar, düşük kalorili diyetlere toleransı olanlar, hamileler, emzirenler, sindirim sistemi problemi olanlar, çocuklar, ergenler ve kronik hastalığı olanlar yoğurt çorbası diyeti için uygun değildir. En doğru bilgi için yoğurt çorbası diyetine başlamadan önce uzman doktorla görüşebilirsiniz.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.