Nar sirkesi faydaları ile bilinen ve yiyeceklerde en sık kullanılan sirke türleri arasında yer alır. Nar sirkesi faydaları nelerdir sorusuna, kısaca, bağışıklık sisteminizi güçlendirir, destekler şeklinde bir yanıt verilebilir. Hafif ve ekşi bir tada sahip olduğu için yiyeceklerinize de aroma katar. Nar sirkesini güvenilir markalardan alabilir veya evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Nar sirkesi ile saç ve cilt sağlığınızı olumlu yönde değiştirebilirsiniz. Hamile veya emziriyorsanız nar sirkesi tüketmeden önce doktorunuza danışabilirsiniz.
, antioksidan açısından en yüksek değere sahip meyveler arasındadır. Narı salatalarınızda, tatlılarınızda, içeceklerinizde ve birçok yiyeceğinizde tüketebilirsiniz. Nar reçeli, nar marmelatı, , ve nar sirkesi gibi birçok alanda karşınıza çıkabilir.
Tane tane yapısı ile oldukça lezzetli olan meyve faydaları ile de sevilerek tüketilen bir meyvedir. Nar sirkesi faydaları ile sağlığınızı olumlu yönde değiştirebilir, yemeklerinize ve salatalarınıza lezzet katabilirsiniz.
Nar sirkesi, nar ile elde edilen bir sirke türüdür. Arzunuza göre nar sirkesini evde kendiniz yapabilir veya güvenilir markalardan satın alabilirsiniz. Nar sirkesi, doğal ve katkı maddesi içermediği için sağlık açısından birçok faydası bulunur.
Nar sirkesi faydaları şu şekilde sıralanabilir:
Yukarıda belirtilen her bir madde nar sirkesi faydaları nelerdir sorusuna birer yanıt olabilir. Nar sirkesi ile hem sevdiklerinizin hem de kendi sağlığınızı olumlu yönde değiştirebilirsiniz. Her gün düzenli olarak ilaç tüketiyorsanız eğer olumsuz bir durumla karşılaşmamak için nar sirkesi tüketmeden önce doktorunuza danışabilirsiniz.
Nar sirkesi saça faydaları ile hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilir. Nar sirkesi ile duş esnasında saçlarınızı durulayabilirsiniz. Maşrapa içerisine eklediğiniz nar ekşisinin üzerine bir miktar su ekleyebilirsiniz. Saçınıza döktükten sonra saçlarınızı yeniden durulamanıza gerek kalmaz.
Saç derisine, köklerine iyice yedirmek için masaj ile uygulama yapabilirsiniz. Hafif, nazik bir şekilde saç derinize uyguladığınız masaj nar sirkesinin etkisini artırabilir. Nar sirkesi saç sağlığınızı destekler. önlemeye yardımcı olur ve yeni saçların çıkmasını sağlar. Nar sirkesi ile saçlarınız daha sağlıklı, parlak ve canlı bir görünüm kazanır.
Evde nar sirkesi yapmak oldukça basittir. Nar sirkesi yapmak için ilk olarak mevsiminde toplanan taze, olgunlaşmış narları ayıklamanız gerekir. Sirkenin güzel olması için tahta kaşık ve cam kavanoz kullanmanız önemlidir. Nar tanelerini ayıkladıktan sonra cam kavanoza koyun ve ardından tahta kaşık yardımı ile narları ezin.
Ezmiş olduğunuz narlardan su çıkar, nar suyuna 1 yemek kaşığı kadar tuz ekleyin üzerine su ilave edin. Sirkenin mayalanması için elma veya üzüm sirkesinden biraz damlatabilirsiniz. Nar sirkesinin oluşması için kavanozun ağzını temiz bir tülbent ile örtebilirsiniz.
Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra kavanozu serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde yaklaşık 2 ay kadar bekletin. Nar sirkesi oluştuktan sonra sirke kokusu almaya başlayabilirsiniz. Kavanozdan sirke kokusu aldığınızda narlarını süzerek, sirkeyi başka bir kavanoza aktarabilirsiniz. Kavanozun temiz ve kuru olması yeterlidir. Nar sirkesini buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Nar sirkesi, zengin aroması sayesinde mutfakta sıklıkla tercih edilir. Hafif ve ekşi bir tada sahip olduğu için özellikle salatalarda, soslarda kullanabilirsiniz. Salata sosunuza bir miktar ekleyeceğiniz nar ekşisi salatalarınıza lezzet katar. Aynı zamanda, nar sirkesini yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. Özellikle et yemeklerinde tercih edebilirsiniz.
Nar sirkesi hem etin yumuşamasını sağlar hem de ete farklı bir lezzet, aroma katar. Sadece et yemeklerinize değil tavuklu, sebzeli yemeklere ve makarnalara da ekleyebilirsiniz. Tatlı, tuzlu kurabiye yapımında tarife göre ekleyeceğiniz nar ekşisi kurabiyelerinizin hem lezzetli olmasını hem de kıtır kıtır olmasını sağlar.
Sıcak ve bunaltıcı yaz günlerinde içeceklerinizde bir miktar nar ekşisi kullanabilirsiniz. Buzlu içeceklere veya meyve sularınıza arzunuza ve damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz. Nar ekşisi içeceklerinize hafif, ekşi ve ferahlatıcı bir aroma katar. Dondurma ve hafif meyveli tatlılarda da arzunuza göre kullanabilirsiniz.
Nar ekşisi ile yemeklerinize lezzet katabilir ve yiyeceklerinizde farklı lezzet, aroma yakalayabilirsiniz. Nar sirkesini sadece yiyeceklerinizde değil saç ve cilt sağlığınız için de kullanabilirsiniz. Duş sonrası nar sirkesi ile saçınızı durulayabilirsiniz. Saçlarınızın dökülmesini engelleyebilir, daha sağlıklı görünmesine destek olur.
Günlük cilt bakım rutininizde veya haftada birkaç kez düzenli olarak kullanabilirsiniz. Nar sirkesi, doğal ve katkı maddesi içermediği için cilt sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilir.
Nar sirkesi her ne kadar faydaları ile bilinse de bazı kişilerde ve durumlarda yan etkilere neden olabilir. Nar sirkesini güvenilir markalardan almanız tavsiye edilir. Bazı nar sirkelerinde doğal olmayan nar özleri, şeker ve koruyucu maddeler bulunur. Bu nedenle tüketildiğinde veya tüketiminde aşırıya kaçıldığında şeker hastalarının sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.
Doğal ve katkı maddesi içermeyen nar sirkesi, düzenli kullanıldığı takdirde şekerinizi düşürmeye ve insülin direncinizi azaltmaya yardımcı olur. Bazı nar sirkeleri şeker ve koruyucu madde içerir. Şekerinizi düşürmez aksine şekerinizin yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle doğal nar sirkesini kullanmanız tavsiye edilir. Nar sirkesini kolay ve hızlı bir şekilde evinizde de yapabilirsiniz.
Nar sirkesi, düzenli ve yeterli kullanıldığı takdirde kilo vermenize yardımcı olabilir. Gün içerisinde nar sirkesini salatalarınıza, içeceklerinize bir miktar ekleyebilirsiniz. Egzersiz ile birlikte sağlıklı bir şekilde beslendiğinizde nar sirkesi zayıflamanıza destek olabilir. Sağlıklı ve dengeli kilo vermek için diyetisyeninizden sizin için bir beslenme programı oluşturmasını isteyebilirsiniz.
Doğal ve katkı maddesi içermeyen nar sirkesi uzun süreli tüketim için uygundur. Evinizde serin, güneş görmeyen kapalı bir alanda muhafaza edebilirsiniz. Koruyucu madde içeren nar sirkelerinin raf ömrü genellikle açıldıktan sonra 12 aydır. Bu süre zarfında tüketmeniz tavsiye edilir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.