Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

🩺 Biorezonans Nedir? Biorezonans Tedavisi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Oluşturulma tarihi: 27.02.2025 09:16    Güncellendi: 27.02.2025 09:16



Biorezonans nedir sorusu 'Fransızca kökenli bir kelime olmasıyla birlikte vücuda beyin aracılığıyla elektromanyetik frekans veren terapi yöntemlerinden biridir' şeklinde cevaplanabilir. Genel anlamda, biorezonans nedir sorusu bütüncül bir yaklaşımla vücudun enerji seviyesinin yönetebilmesi ile ilişkilidir. İnsan vücuduna hücre düzeyinde bakıldığında ATP olarak bilinen enerji oluşur, böylece vücudun kendi içinde biyomanyetik bir alanı olduğu düşünülür.

Vücudun elektriksel alanını olumlu etkilemeye çalışan terapi de bir cihazın yardımıyla gerçekleştirilir. Bununla birlikte, biorezonans terapisinin amacında bireyin hücre düzeyinde bozulan elektromanyetik dalga sinyalinin dengelenmesi vardır. Tüm bu süreçte, vücuda frekans veren cihazdan yayılan güç potansiyeli bilgisayarın yaydığı etkinin yaklaşık olarak 1000'de birine denk geldiği de belirtilir. Ayrıca, bitkilerdeki etken maddelerden, kişinin kendi idrar ya da tükürük sıvısının frekans değerlerinden faydalanarak vücuda verilebilir. Rezonans cihazında farklı teknolojiler kullanılarak da tedavi yönetilebilir, bu doğrultuda klasik, manyetik ve gerontolojik yöntemler uygulanabilir.

Biorezonans Ne İşe Yarar?

Biorezonans tedavisi birçok hastalık, bağımlılık ya da alerjilerin semptomlarının azalmasında kullanılabilir. Vücutta dengesini kaybetmiş organın frekansları bu sayede normal düzeyine getirilmeye çalışılır. Özellikle klasik, manyetik ve gerontolojik olmak üzere üç farklı teknikle kişilere uygulanması kullanım amaçlarını da farklandırır. Genel olarak 3 yöntemin hedeflediği uygulamalar aşağıdaki gibi listelenebilir:

  • Klasik yöntemle yapılacak işlemler ağırlıkla polen, ilaç ve besin alerjisinde; üst solunum yolu hastalıklarından alerjik rinit ve astımda; psikolojik hastalıklardan depresyon, anksiyete ve uyku düzensizliğinde; eklem hastalıklarından bel fıtığı, boyun fıtığı, romatizma, kireçlenme, eklem ağrıları,, artrit iltihabında; diş iltihabında, polimiyaljide,, nevraljide, enfeksiyon ve parazitlerde ve sigarayı bırakma çalışmalarında kullanılır.
  • Manyetik yöntemden faydalanılan işlemlerde yüksek tansiyon, diyabetik ağrılar ve nöropatik durumlar, eklem iltihabı, boyun ağrısı, multiple skleroz ve fibromiyalji gibi otoimmun hastalıklar, kas, eklem ve kemik ağrıları, menisküs, alzheimer, panik atak ve kaygı bozukluğu gibi durumlarda sıklıkla tercih edilir.
  • Gerontolojik yöntemin uygulandığı durumlar ise cilt üzerinde antiaging uygulamalarda, damarların genişlemesinde, stres gidermede, hızlı nabız atımında, yaşlanmayı geciktirmede, bağırsak problemlerinde, hastalıkları yakalanmayı engellemede, hastalıklar gibi kronik hastalıklarda öne çıkar.

Biorezonans Cihazının Kullanım Alanları Nelerdir?

Biorezonans uygulamalarını yaparken kişinin ihtiyaçları göz önünde bulundurulur. Kişinin gün içerisinde maruz kaldığı çevresel ve stres faktörleri ya da yediği besin grupları vücudun elektriksel alanını bozabilir. Bu durumda, biorezonans tekniğinin kullanılmasını öne çıkarabilir. Genel olarak kişinin elektriksel alanını elektrotlarla düzenleyen mekanizmanın kullanım alanları aşağıdaki gibi belirtilebilir:

  • Biorezonans sigara bırakma çalışmaları: Nikotin bağımlılığı olarak bilinen sigara içme isteği uygulanan teknik sonrasında sonlanabilir. Vücuda elektriksel olarak etkileyerek beynin nikotini tanıması azaltılması amaçlanır. Genellikle, biorezonans sigara bırakma süreci art arda uygulanan 2 seanslı işlemlerle gerçekleştirilir.
  • Gıda Bağımlılıkları ve Kilo verme: Terapinin odaklandığı nokta karbonhidrat içerikli gıdalar üzerine olmaktadır. Böylece, kişinin acıkma hissi azalarak tokluk durumu yaşaması hedeflenir. Yapılan çalışmalarla kişi büyük bir diyet temposuna girmeden kilo vermeye rahatça başlayabilir. Cihazla beraber yapılan uygulama ortalama 6 seansla tamamlanabilir.
  • Alkol Bağımlılığı: Kişinin ağırlıkla içtiği içki türleri cihazda tanımlanır. Yapılan seanslarla kişinin alkol içme isteği büyük ölçüde sınırlandırılabilir. Kişinin alkol alımı azaldığı için hayat kalitesi de yükselmeye başlar.
  • Ağrı terapileri: Vücutta özellikle kronik ağrıların tam nedeni bilinemediği için tıbbi olarak tedavi planı çıkarılamayabilir. Yapılan uygulama ağrı şiddetinin azalmasının yanında ağrının kaynağı üzerine iyileştirmeler yapabilir. Bu durum, fibromiyalji gibi hastalıklarda öne çıkarak ortalama 6 seans gibi bir uygulamayla tamamlanabilir.
  • Madde bağımlılığı: Kişinin kullandığı yasaklı madde cihaza tanıtılarak uygulama başlatılır. Seçilen maddenin elektromanyetik frekansı belirlendikten sonra tam tersinde frekans sinyali kişiye elektrotlar yardımıyla verilir. Vücudun temizlenmesini sağlayan bu yöntemde seans sayısı geniş bir aralıkta farklılık gösterebilir, ortalama olarak 5-10 seansta sonlanabilir.

Tüm bunların yanında , alerji, pemf terapi ya da bach çiçekleri en çok uygulanan terapiler arasındadır.

Biorezonans Tedavisi Hangi Kişilere Uygulanabilir?

Bu alanda uygulanan tedaviler; kesin sonuç alınamayan problemlerin giderilmesi, hastalık riski olan kişilerin korunması, bağımlılıkların ve gıda toleranslarının azaltılması gibi ekstrem durumlar üzerine çalışır. Medikal tedavilerle bütünleyici yaklaşımları içeren sistem kesin bir sonuç garantisi vermesi mümkün değildir.

Kişilerin vücutlarında elektriksel alan dengesi birçok uyarıcıdan etkilenebilir, bu nedenle tedavinin etkileri azalabilir ya da artabilir. Tüm bu bilgiler ışığında; tedaviye başvuran kişiler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Bağışıklık sistemi düşük ve otoimmun hastalığı olan bireyler
  • Nörolojik şikayetleri olan kişiler
  • Fibromiyalji, gibi kronik ağrı çeken kişiler
  • ,, atopik dermatit gibi cilt problemleri yaşayan kişiler
  • Sigara, alkol ve uyuşturucu madde gibi bağımlılıkları olan bireyler
  •  problemi olan kişiler
  • Kilo problemi yaşayan ya da obezite hastası olan kişiler
  • İltihaplı bağırsak sendromu, laktoz ya da gluten intoleransı olan kişiler
  • Belirli bir besine karşı alerjisi gelişen kişiler
  • Duygu durum bozukluğu ya da  gibi psikolojik hastalıkları olan bireyler
  • Tiroid problemleri gibi hormonal düzensizlik yaşayan kişiler 
  • , dikkat dağınıklığı, uyku bozukluğu gibi problemleri olan kişiler

manyetik alanda kendisine verilen doğru frekans sinyali ile enerjisi dengelenebilir. Günümüzde bu tekniklerin yaygın kullanan kişilerin deterjan, polen, kimyasallar, hayvan tüyleri, parfüm ve gıdaya karşı alerjisi olduğu dikkat çekicidir.

Biorezonans Tedavisi Nasıl Uygulanabilir?

Biorezonans tedavisi görenler yorumlarına bakıldığında klasik yönteme daha çok başvurulduğu gözlemlenebilir. Klasik yöntemde tasarlanan cihazın menşei Almanya'da üretilmesiyle dikkat çeker. Cihazın çalışma mekanizmasına göre kişinin problemine neden olan maddenin sayısal olarak makineye yüklenmesi ve oluşturan bu standart frekansının tam aksine bir frekans kişiye verilir.

Tedavi olarak kullanılan bu yöntemde, kişiyi olumsuz etkileyen madde bir yiyecek, alkol, yasaklı madde ya da sigara olabilir. Cihazda bu maddeye karşı tanıma sağlandıktan sonra kişi elinde elektrotları tutarak ayaklarını metal bir alana koyması gerekmektedir. İşlemden sonra kişide bir nötrleşme yaşanır, sonucunda kişinin rahatlaması ve hastalıklarının semptomlarının azalması beklenir.

Biorezonans Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Biorezonans tedavisinin yan etkisi var mıdır?

Uygulanan yöntemlerde vücuda kan yoluyla ya da herhangi bir şekilde kimyasal madde verilmez. Bu nedenle, ağrısız ve ilaç verilmeden uygulanan teknikleri içerir. Bununla birlikte, vücuda bir frekans verildiği için işlem sırasında bazı yan etkiler görülebilir. Çok az kişide oluşabilen bu yan etkiler vücut biyokimyasının farklı olmasından kaynaklıdır.

Küçük çaplı bu yan etkiler arasında yorgunluk hali, baş dönmesi, tedavi edilen vücudun bölgesinde anlık hissizlik duyma ya da algılama düzeyinin çok kısa süreli düşmesi görülebilir. Yapılan tetkikler sonucunda bu hafif yan etkilerin tedavinin alışma süreci olduğu ifade edilir. Bunun yanında, bazı kişilerde ortaya çıkabilen bu yan etkiler geçicidir. Ancak, kişinin kalp pili, organ nakli gibi sistemik durumları varsa işleme girmeden önce doktoruna danışması önerilir.

Biorezonans tedavisinde uygulamalar kalıcı mıdır?

Problemin kaynağı tam tespit edildikten sonra vücudun dengesini bozan madde bulunabilir. Sonrasında bu maddenin frekansının zıttı bir elektriksel alanın vücutta oluşturulması gerekir. Yapılan bu işlemin verimliliği ve kalıcılığı bireyin sağlık profiline, yaşam tarzına ve çevresel etkenlere bağlı olarak değişebilir.

Problemin türü ve seans sayısına göre işlemin kalıcılığı farklanabilir. Bu süreçte, biorezonans dolandırıcılığı adı altında kişilere hastalıkları tamamen geçecekleri kesin bir dille söylenebilir. Bu nedenle, profesyonel bir kadro ve doktor kontrolünde işlemlerin yapılması tavsiye edilir.

Psikolojik hastalıkları olanlar biorezonans tedavisine girebilir mi?

Bazı psikolojik hastalıklarda beyin aktivitesi kritik düzeye ulaşabilir, bu sebeple doktor kontrolünde tedavilerin yürütülmesi önemlidir.








Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.