Form devre dışı bırakıldı
Saç ekimi yapıldıktan sonra ekim yapılan kılların bölgeye daha iyi tutunması ve köklerin beslenmesi gerekir. Bu nedenle saç ekimi sonrası mezoterapi iyi bir tavsiye edilir.
işleminde greftlerin kıl kökleriyle uyumlu bir yol alabilmesi için zaman ve bakım oldukça önemlidir. Bu nedenle, estetik açıdan saç ekimi operasyonunun memnuniyetini arttırmak istiyorsanız saç ekimi sonrası uygulamasını düşünebilirsiniz. Bu sayede, destekleyici tedavilerle yeni çıkan kıl köklerinizi koruyabilirsiniz.
Kronik dökülmelerin kalıtsal ve çevresel bir çok nedeni mevcuttur. Bu nedenler arasında , dengesiz beslenme, genetik durumlar, mevsimsel geçişler ve hormonal bozukluklar vardır. Erkeklerde ve androjen hormonun etkisi ile kalıcı de gözlemlenebilir.
Kafa bölgenizde tamamen dökülmeniz varsa ya da bölgesel kronik dökülmeleriniz söz konusu ise saç ekimi çözüm yolunuz olabilir. Kıl nakil işlemi, bireyin ön kısmı ya da tepe bölümünde dökülmüş folikül alanlarına ense bölümünden alınan donör kıl kanalların yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir.
Tedavi sonrası işlemin verimliliği kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle, tedavinin uzun vadeli ve sağlam olması için ek uygulamaların yapılması önerilebilir. Bu açıdan aklınıza gelen ilk terapi mezoterapi olabilir ve bu uygulama sayesinde ekilen greftlerin ortalama olarak %90'a varan bir etkiyle aktif çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Saç ekimi sonrası mezoterapi ile kıl köklerini besleyen aminoasit, minarel ve vitamin gibi moleküllerin ekim yapılan alana enjekte edilmesini sağlar. Bu da kıl köklerinizi daha güçlü kılar. Bununla birlikte, mezoterapi işleminde zengin özel karışımın doğrudan kıl köklerinize enjekte edilmesi sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlayabilir. Ayrıca kıl köklerinde dolaşımı da arttıran ek tedavi, saçların daha hızlı çıkmasına da büyük katkı sağlar.
Uygulama öncesinde bir uzmana başvurarak sağlık koşullarınızın değerlendirilmesi oldukça önemlidir. Alanında uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen saç mezoterapisi bazı aşamaları kapsar. İlk aşamada, termoterapi kullanılarak kıl köklerine ozonlaşmış bir sıvı verilir, böylece mezoterapinin etkisi saçınızda artabilir.
Uygulama sonrası yumuşatılan deri sayesinde özel karışımı kıl kökleriniz daha kolay emebilir. İkinci aşama olarak bilinen NPG yönteminde ise kafa derisinde küçük delikler açılır, bu sayede enjekte edilecek özel karışımın etkisi kafa derinizde arttırılmaya çalışılır. MIC aşamasında ise deri altınıza homojen yayılması koşuluyla özel karışım enjekte edilir.
Sonrasında, yıkama işlemiyle kıl kökleriniz arındırılır ve özel losyonlar sürülerek iyileşme süreciniz hızlandırılır. Son aşamada ise ağrı kesici etkileri olan bir karışım gözenek açıklıklarınıza enjekte edilir, bu süreçte açılan yaraların daha kısa sürece kapanması amaçlanır.
Genel olarak işlem saç ekiminin yoğunlaştığı bölgeleri hedefler, diğer bir alternatifle tüm kafa derisine de yapılabilir. Tüm bölgeye uygulanan mezoterapi işlemi sayesinde zamanla dökülme riski olan foliküllerinizi de koruma altına alabilirsiniz.
Mezoterapi folikülleri koruyucu ve kalınlaştırıcı bir etki yaptığı için saç ekimi sonrası greftlerin uzamasını destekler. Saç ekiminden sonra ilk 15 gün deride yara ve kızarıklık semptomların yoğun olduğu zamanlardır. Bu aşamada, mezoterapi yapılması uygun görülmeyebilir, çünkü mezoterapi sırasında da küçük delikler açıldığı için yaralanmalar gözlemlenir.
Saç ekiminizle beraber devam eden 3 ile 6 ay arasındaki süreçte ekim yapılan bölgede folikülleriniz büyük ölçüde çıkmaya başlar. Bu aşamayı desteklemek için mezoterapi yapılması uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Eğer, folikül uzama süreniz yavaşsa 1 yıl sonrasında da bu işlemin uygulanması kıl köklerinizi hareketlendirebilir.
Son kararı kafa derinizin fiziki muayenesini yapan doktorunuz belirler ve yardımcı tedavinin protokolü hakkında size özel bir program oluşturur. Bu doğrultuda, ekim yapılan bölgelerinizde kıl foliküllerinizin yapısına bakılarak doktorunuz 6 ay gibi sürelerde işlemi 1-2 kez tekrarlayabilir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.