Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

👨‍⚕️ Saç Ekimi Beyne Zarar Verir mi?

Oluşturulma tarihi: 27.02.2025 09:16    Güncellendi: 27.02.2025 09:16



Saç ekimi, saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalan erkek ve kadınların sıklıkla tercih ettikleri bir tedavi yöntemidir.

Yaygın uygulanan bir yöntem olmasına rağmen saç ekimi beyne zarar verip vermediği en çok merak edilen konulardan biridir. 

Saç ekimi işleminde hangi yöntem ( - ) uygulanırsa uygulansın saç derisi katmanlarında yapılacağı için beyni etkilemez.

Beyin, kafatası tarafından korunaklı bir bölgede yer alır. Saç ekimi esnasında uygulanan işlemlerde kullanılan aletler kafatasını delmez. Saç ekimi kafa derisine uygulanır. Bu yüzden beyne zarar vermez.


Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin.



Form devre dışı bırakıldı



Saç Ekimi Beyne Zarar Verir mi?

 probleminden kaynaklanan saçlarda seyrelme ya da kellik sorunu yaşayan kişilerin tedavisinde çözüm olarak saç ekimi işlemi uygulanır.

Doğal ve kalıcı bir çözüm yolu olan saç ekimi esnasında kullanılan aletlerin beyne zarar verme riski olup olmadığı saç ektirmeyi düşünen insanların en çok merak ettikleri sorulardan biridir. 

Saç kökleri kafa kemiğinin üstünde bulunan kafa derisinde yer alır. Bu yüzden saç ekimi sırasında kafatası bundan etkilenmez.

Ekilen saçlar kafatası kemiğinin üstünde yer alan katmandadır. Ayrıca saç ekimi sırasında kullanılan cerrahi teknikler beyne zarar vermeyecek şekilde uygulanır.

Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

Saç ekimi öncesinde, doktor hastanın saç ve kafa derisini muayene eder.

Her hastanın saç dökülme yoğunluğu, saç köklerinin durumu birbirinden farklılık gösterebilen hastaya özel inceleme gerektiren bir durumdur.

Hastanın dökülme tipine uygun saç yoğunluğu, seyrekliğin oluştuğu ya da kelliğin meydana geldiği bölgenin durumu detaylıca belirlenir. 

Muayene sonucunda, ekilecek greft sayısı ve ekim yapılacak alan planlanır. Saç çizgisinin doğal olacak bir şekilde tasarlanması önemlidir.

Saç ekimi yaptıran kişilerin en çok çekindikleri konulardan biri de ekilen saçların doğal görünmeme riskidir. Ancak günümüzde uygulanan saç ekimi işlemleri oldukça başarılı sonuçlar çıkarır. 

Saç ekimi yaptırmaya karar verdiyseniz, iyi bir plastik cerrah seçmeniz büyük önem kazanır.

Her sağlık probleminde olduğu gibi saç ekimi uygulamasında da bu işlemi yapacak olan cerrahın tecrübesi, deneyimi işlemin başarısındaki en önemli faktörlerden biridir.

Saç ekimi uygulaması aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Hastaya lokal anestezi yapılır 
  • Mikro motorlar yardımıyla saç kökleri tek tek toplanır. Ya da hastanın ense bölgesinden bir doku şeridi alınır. Bu şerit mikroskop altında greftlere ayrılır.
  • Ekilecek saç örnekleri için hastanın kafa derisinde kanallar açılır. Bu işlem uygulanırken kullanılan cihazlar beyne zarar vermeyecek şekilde tasarlanır.  
  • Ekilecek olan saç örnekleri açılan bu kanallara uygulanarak saç ekimi işlemi gerçekleştirilir. 
  • Saç ekimi bittikten sonra hastanın kafa derisine pansuman yapılır. Pansumanda kullanılan tıbbi ilaçlar beyne zarar vermeyecek ilaçlardır. 
  • Saç ekimi işlemi sonlandırılır. 

Saç Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

, her ne kadar estetik bir işlem olarak bilinse de tıbbi bir müdahale olduğu için kişinin genel sağlık durumuna dikkat etmesi gerekebilir.

Saç ekimi kafatası bölgesinin üst katmanında uygulanan bir işlem olduğu için beyne zarar vermez. Ancak cerrahi bir operasyon olduğu için bazı riskler içerebilir. Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Kafa derisi üzerinde şişlik, ağrı hissi yaşanabilir. Bu saç ekimi işlemi sonrasında doğal, yaşanabilecek bir sorundur. Doktorunuzun verdiği ilaçları kullanarak ağrınızı hafifletebilirsiniz. 
  • Saçlarınızın ilk yıkaması doktorunuz tarafından ya da alanında uzman profesyonel bir ekip tarafından yapılmalıdır. 
  • Saç ekimi sonrası işlemin uygulandığı bölgeyi sıcak ya da soğuktan korumanız gerekir. Güneş ışınlarına direkt maruz kalmamanız gerekebilir. 
  • Saç ekimi yapılan bölgede kabuklanma oluşabilir. Bu durumda kabukları ellememeniz, zorlayarak koparmamanız bölgeye zarar vermemeniz açısından önemlidir. Kabuklar doğal şekilde kendiliğinden dökülecektir.  






Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.