Form devre dışı bırakıldı
Saç ekimi genellikle saç dökülmesi problemi yaşayan kişilerin başvurduğu tedavi yöntemlerinden birisi olarak bilinir. Kelleşme problemi olan ve saçlarında seyrelmeler olan kişiler için en kalıcı çözüm saç ekimidir.
Kişilerin saç olmayan bölgelerine saç kökleri eklenir. Böylelikle saç ekimi nasıl yapılır sorusunun yanıtı ortaya çıkar. Kişinin saç olan bölgelerinden saç kökleri alınır ve saç olmayan bölgelere ilave edilir. Böylelikle oldukça doğal bir saç görünümü elde edilir.
Fakat kişinin saçının hiç olmaması halinde ise farklı kıl teknikleri sayesinde bu işlem kolaylıkla gerçekleşir. Yapılan cerrahi işlem küçük bir operasyon şeklinde gerçekleşir. Bu işlemler özellikle erkek bireyler tarafından daha sık tercih edilir.
Kadınlarda saç ekimi ise çok daha az rastlanan bir durumdur. Bazı hastalıklara bağlı olarak kelleşme problemi yaşanma ihtimali vardır. Bu hastalıklardan dolayı da kadınlarda saç ekimi uygulaması yapılabilir. Saç ekimi sonrası kadınlar kendilerini daha güçlü ve daha mutlu hisseder. Özellikle ülkemizde saç ekimini çok fazla talep vardır.
Farklı ülkelerden dahi ülkemizi ziyaret ederek saç ekim işlemi gerçekleştirildiği bilinir. Bunun nedeni ise saç ektirme işleminin tamamen kişiye özel olarak planlanarak uygulanmasıdır. Herkesin saç türüne, kafa yapısına ve yüz yapısına uygun olacak şekilde bir planlama yapılır. Yapılan planlama sonrasında ise işlemlere başlanır.
Saç ekimi için uygulanabilecek olan farklı operasyonlar vardır. Kişiye en uygun cerrahi işlem yine alanında uzmanlaşmış olan kişilerin yaptığı planlamaya göre belirlenir. Kişilerin saçlarının kalıcı olabilmesi ve doğal bir görünüm kazanabilmesi adına hangi operasyonun tercih edileceği büyük önem taşır.
Saç ekim işlemi için kişilere uygulanabilecek işlemler arasında DHI saç ekimi ve safir FUE saç ekimi gibi farklı seçenekler yer alır. Bu işlemler saç nakil işlemi olarak da adlandırılır. DHI saç ekiminde özel cerrahi kalem ile kişinin saç olan bölgelerinden saç kökleri toplanır. Daha sonra toplanmış olan saç kökleri ise saç olmayan bölgelere nakledilir. FUE saç ekim işlemi ise biraz daha farklıdır. Safir FUE işlemi saç ekiminden ziyade saç kökü toplanabilmesine imkan sunan bir işlem olarak bilinir. Saç kökleri FUE işlemi ile donör bölgeden tek tek toplanır.
Saç ekim işlemi gerçekleştikten sonrasında doktorlar işlem yapılan bölgeyi temizler. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra ise donör bölge bandajlanarak kapatılır. Saç ekimi sonrası donör bölgede ağrı, kaşıntı ve sivilce oluşumu mümkündür.
Bu durum işlem yapılan bölgenin iyileşme belirtisi olarak kabul edilir. Saç ekim işlemi tamamlandıktan sonra doktorlar tarafından reçeteli olarak bazı ilaçlar verilir. Özellikle işlem yapılan bölgeye sürülmesi gereken merhemleri aksatmamak çok önemlidir. Donör bölgede yanma hissi oluşması da mümkündür. Doktorların önermiş olduğu merhemler bölgede oluşan yanma hissinin ortadan kalkmasına da destek olur.
Ortaya çıkan bu belirtilerin ortalama olarak iki gün sonra sonlanması gerekir. Bu durum bazı kişilerde yaklaşık bir hafta kadar da sürebilir. Fakat saç ekimi sonrası donör bölgede ağrı, kaşıntı ve sivilce durumunun bir haftayı aşkın bir süredir devam etmemesi gerekir.
Bu durumun düzelmemesi halinde kişilerin saç ekim işlemini gerçekleştirmiş olan doktorlarına randevu alması gerekir. Randevuda kişilerin şikayetlerini ve bu şikayetlerin ne kadar süredir devam ettiğini mutlaka doktora bildirmesi gerekir.
Saç ekimi sonrasında donör bölgenin temiz olmasına dikkat edilmelidir. Ellerinizi temizlemeden bu bölgelere ilaç sürmemeli ve dokunmamalısınız. Aksi takdirde donör bölge enfeksiyon kapabilir. Donör bölgenin kaşınmaması ve oluşabilecek kabukların koparılmamasına da dikkat etmek gerekir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.