Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

👩‍⚕️ Saç Ekimi Acıtır mı?

Oluşturulma tarihi: 27.02.2025 09:16    Güncellendi: 27.02.2025 09:16



Saç ekimi son günlerde daha sık tercih edilmeye başlayan uygulamalar arasında yer alır.

Farklı ülkelerden dahi Türkiye'ye gelerek saç ekimi yaptıran birçok vatandaş vardır.

Saç dökülmesi problemine bağlı olarak ortaya çıkabilen kelleşmelerde saç ekimi uygulaması yapılır. Bazı hormonal problemlere bağlı olarak da kişilerin saçlarında azalmalar ve bölgesel açıklıklar başlayabilir. 

Özellikle erkek bireyler tarafından tercih edilir ve çok sık tercih edilen bir uygulama değildir.

Kadınların saç ekimi talep etmesi üzerine ilk başta ilaçlar ile tedavi yöntemi önerilir. İlaç tedavisinin yeterli olmadığı noktalarda ise kadınlara da  uygulaması yapılır.

 bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülmelerinde de çoğu zaman saç ekimi uygulaması talep edilir.

Bu gibi durumlarda kişilere saç ekimi yapılması pek uygun görülmez. Kişilerin tedavi sürecini tamamlaması gerekir. Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından kişilerin tekrar saçları çıkmaya başlayabilir. 

 süreçlerinde yaşanan dökülmeler ilerleyen süreçte kendiliğinden ortadan kalkabilir. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin ilk olarak uzman hekimler tarafından muayene olması gereklidir. Peki saç ekimi acıtır m?


Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin.



Form devre dışı bırakıldı



Saç Ekimi Acıtır mı?

Saç ekimi acıtır mı, sorusu da saç ektirmeyi düşünen kişiler tarafından merak edilen bir konudur.

Saç ekimi acıtır mı sorusu için, bu işlemin acı oluşumuna neden olabileceğini söyleyebiliriz.

Kişilerin cilt yapısının hassasiyeti de bu noktada büyük bir etkendir. Bazı kişilerin acı eşiği çok daha yüksektir. Bu sebeple de saç ekimi esnasında çok fazla acı hissetmezler.

Bazı kişilerin ise acı eşiği düşük olduğu için saç ekim işlemi oldukça acılı geçebilir yanıtını vermek mümkündür.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Saç ekimi uygulaması her cinsiyetten kişiye uygulanabilen bir işlemdir. Aşırı derecede  yaşayan ya da bölgesel seyrekleşme problemi olan kadınlar da bu işlemi rahatlıkla yaptırabilir.

Özellikle ilerleyen yaşlardaki erkekler bu işlemi daha sık tercih eder. Bunun sebebi ise 50'li yaşlardan sonra erkeklerde kelleşme probleminin ortaya çıkmasıdır. 

Saç ekimi uygulamasını yaptırmak için reşit olmak gerekir. Reşit olmayan bireylerde bu uygulamaların yapılması, hormonal problemlerin ortaya çıkmasına imkan sunar.

Bu sebeple de 18 yaşını doldurmamış kişilerde saç ekimi uygulaması gerçekleştirilmez.

Gerekli durumlarda hormon testi uygulanarak saç ekimi yapılıp yapılamayacağı hakkında bilgi sahibi olunur. Bunun haricinde ise herkese saç ekim işlemi uygulaması yapılması mümkündür.

Saç Ekiminde Hangi Yöntemler Uygulanır?

Saç Ekiminde Hangi Yöntemler Uygulanır?

Saç ekiminde uygulanabilecek farklı yöntemler bulunur. FUE ve DHI öne çıkan yöntemlerden ikisidir. 

 sayesinde kişilerin saç derisinde herhangi bir iz kalmaz. Nadiren de olsa bu işlem sonrasında ense kısmında hafif bir iz kalma ihtimali vardır. Bu yöntem için öncelikle saç analizi yapılır.

Yapılan analiz sonucuna göre de kişilere saç ekimi uygulanır. Kişinin kalıcı olan saçlarından alınarak diğer bölgelere saç ekme işlemi yapılır.

FUE yöntemi en sık tercih edilen saç ekim işlemlerinden birisi olarak da bilinir. Bu uygulamanın daha kalıcı sonuçlar sunduğu hakkında da bazı bilgiler vardır. 

Saç ekimi için uygulanabilecek bir diğer yöntem ise  Bu işlem genellikle hormon problemine ya da saçkıran rahatsızlığına bağlı olarak saç dökülmesi yaşayan kişilere uygulanır. DHI son zamanlarda daha sık tercih edilmeye başladı. 

Doğal görünen saçlara sahip olmak için sizler de DHI ya da FUE saç ekim yöntemleri ile işlem yaptırabilirsiniz.

Saç ekim esnasında uygulanacak olan yönteme uzman doktorlar karar verir. Saç analizi ve hormonal testler yapıldıktan sonra kişiye en uygun yöntem seçilir ve saç ekim işlemi gerçekleşir.







Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.