Erkeklerin testosteron hormonuna duyarlı saç alanı alın ve tepe bölgesidir.
Bu nedenle, kronik saç dökülmesi olarak bilinen saç kaybının ana nedeni hormonaldir. Günümüzde ile estetik görünümüme kavuşan kişilere farklı tekniklerle uygulamalar yapılabilir.
Bu operasyonda kişinin fiziksel özellikleri oldukça belirleyicidir, bu nedenle saç ekimi yapılacak köklerin sağlık durumu tetkiklerle belirlenmesi önemlidir.
Bu süreçte kişiye uygun en iyi saç ekim yöntemi, bireyin saç muayenesine göre tespit edilir, siz de uygulama yaptırmayı düşünüyorsanız öncelikle doktorunuza başvurabilirsiniz.
Form devre dışı bırakıldı
Saç ekimi kel tipi dökülme sebebiyle uygulanan daimi ve doğal bir çözüm yollarından biridir.
Başın orta ve ön kısmında saç kökleriniz işlevsiz hale gelmişse uygulanan mikro cerrahi yöntemlerle yeni kıl kökleri eklenebilir. Böylece, estetik kaygılarınızı minimize ederek sağlıklı saçların çıkması sağlanabilir.
İlk adımda, saç ekimi öncesinde bir uzman eşliğinde fiziksel muayeneniz yapılır sonrasında sağlıklı saç kökleriniz bazı tetkikler sayesinde bulunur.
Bu aşamadan sonra en çok bilinen ve kullanılan iki yöntem arasında bir tercih yapılabilir.
Uygulanan yöntemler altında yapıldığı için öncesinde alerji testinden geçirilebilirsiniz.
Yapılacak yöntemlerin değişmesinde ise saç alma şeklinde farklılıklar göstermesi vardır. Bu maksatla, size uygulanacak teknikler saçınızın ne kadar kayba uğradığına ya da canlı kök alınacak donör bölgenizin durumuna bağlı olarak belirlenebilir.
Ayrıca, dökülmenin olduğu tüm alana bu işlemi yaptırabileceğiniz gibi kısmi dökülen alanda da tercih edebilirsiniz.
Bu alanda yapacağınız tercihlere göre sizin için en ideal yöntem bulanarak canlı saç ekimi yapılabilir.
Saç ekim teknikleri uygulanma biçimine göre değişkenlik gösterir. Bu amaçla günümüzde FUE ve DHİ saç ekim yöntemi, en iyi saç ekim yöntemi seçenekleri arasında öne çıkar.
FUE ekim tekniği genel bir kellik probleminde öne çıkarken DHİ tekniği ya da gibi küçük alanlarda kullanılır.
Bu doğrultuda, talepleriniz göz önüne alınarak uygun ekim işleminiz uzman eşliğinde karar verilebilir.
FUE tekniğinden faydalanmak istiyorsanız öncelikle saç foliküllerinizden greft adı verilen numuneler alınır ve sonrasında ekim yapılacak alanınıza açılan kanallara yerleştirilir. Bu greftler doku içermesinin yanında 3-4 saç biriminden oluşur.
Saç foliküllerinizden alınan greftler ekim yapılmadan önce özel koşullarda bekletilir, sonrasında safir ya da perkutan yöntemi ile açılan kanallarınıza aktarılır.
Diğer bir yandan, DHI tekniğinde ise greftin alınma işlemi aynıdır, farklanan nokta ise ekim sırasında Choi Kalemi kullanılarak anlık kanal açılmasıdır.
Diğer teknikler arasında ise manuel punch, robotik ve hiperbarik saç ekimleri vardır ve avantajları noktasında değerlendirebilirsiniz.
Yeni nesil teknolojiler sayesinde robotik saç ekimi popüler yöntemlerin başında gelir. En iyi saç ekim yöntemi seçenekleri arasında olan teknik, ile benzer prosedürdedir, ancak bilgisayar sayesinde saç köklerinizden greft belirlendiği için hata payı minimize edilmiştir.
Ayrıca, hiperbarik saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız işlemin oksijenle yapılmasından dolayı sonrasında iyileşmenin çok hızlı olacağını göz önüne alabilirsiniz.
Ek olarak, FUE tekniğinin DHI tekniğine göre avantajları sıralanırsa daha yüksek ekim alanı, daha fazla greft ekimi yapılması, operasyon süresinin kısa olması belirtilebilir.
Burada, de ihtiyacınıza göre uzman tarafından karar verilerek daha dar bir alanda yapılabilir, böylece iyileşme süreciniz daha kısa sürebilir.
Bunun yanında, çok yönlü yaklaşımlarla gerek DHI gerekse FUE yöntemi beraber kullanılabilir. FUE yönteminde tamamen saç kesilmesi gerekir, DHI yönteminde ise saçınız kesilmeden sıklaştırma yapılabilir.
Tepe ile ense bölgesinde ya da alın bölgesinde kazıtma işlemine yeterince az başvurularak operasyon sonrası görünüm geliştirilebilir.
Bu aşamada önemli olan nokta ise taleplerinizi ilgili uzmana detaylıca anlatmanızdan geçer, devamında uzman görüşü ile en doğru yöntemin uygulanması sağlanabilir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.