Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

👩‍⚕️ Cilt Beyazlatma Ameliyatı Nedir? Cilt Beyazlatma Operasyonu

Oluşturulma tarihi: 27.02.2025 09:15    Güncellendi: 27.02.2025 09:15

👩‍⚕️ Cilt Beyazlatma Ameliyatı Nedir? Cilt Beyazlatma Ameliyatı Fiyatları 2025

Akneler, yaralar ve ameliyat izleri sebebiyle ciltte lekeler, kararmalar meydana gelebilir. Bu lekeleri ve ciltteki koyulaşmayı gidermek için pek çok cilt bakım ürünü, cilt bakım yöntemi bulunmaktadır. Bazı durumlarda cilt bakım ürünleri yeterli olmaz ve istenen sonuca ulaşmayı sağlayamaz. Bu aşamada cilt beyazlatma ameliyatı tercih edilir.



Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin.

Akıllara “ Cilt beyazlatma ameliyatı nedir?” sorusu gelebilir. Cilt beyazlatma ameliyatı ciltte renk oluşturmakla görevli melanin pigmentinin azaltılması ve üretiminin kısıtlanması yoluyla etki gösterir. Bu ameliyat kolay uygulanabilir ve ameliyat sonrası oluşan yaralar kısa zamanda iyileşiyor olsa da tüm cerrahi operasyonlar gibi bazı yan etkiler oluşabilir. 

Q-switch lazer gibi farklı yöntemlerden kişiye uygun olan türüne karar verilebilir. Diyabet, kalp hastalıkları gibi bazı rahatsızlıkları bulunan kişilerde uygulanması tercih edilmeyebilir. Bu nedenle avantajları ve riskleri değerlendirildikten sonra ameliyata karar verilir.

Cilt Beyazlatma Ameliyatı Nedir?

Cilt beyazlatma işlemlerinde standart yöntemlerle istenen verim alınamadığında cerrahi müdahalelere başvurulabilir. Cilt beyazlatma ameliyatında kullanılan çeşitli teknikler mevcuttur.

Kullanılan alet ve etki yöntemi değişiklik gösterse de amaç cilt renginin koyulaşmasını sağlayan melanin pigmentinin azaltılması, üretim mekanizmasının bloke edilmesidir. Genellikle lokal anestezi altında cilt altına lazer ışınları verilerek melanin pigmentinin yoğunluğu azaltılmaya çalışılır.

Yarım saat ve iki saat gibi süreler aralığında birkaç seanstan oluşan bir uygulama yapılır. Bazı hastalar işlem bölgesine göre günlük hayatına devam edebilirken, yüz bölgesine uygulama yapıldığında iyileşme için bir süre istirahat edilmesi daha uygundur.

Çocuklarda Cilt Beyazlatma Ameliyatı Nasıl Olur?

Çocuk hastalarda çiller, yaralanmalar sonucu oluşan lekeler çocukların özgüven sorunları yaşamasına neden olabilir. Cerrahi operasyonlarda hayati tehlike oluşturmayan durumlar için çocuğun 18 yaşına kadar büyümesi beklense de doktor önerisiyle daha erken yaşlarda tercih edilebilir.

Çocukların cildi yetişkin bireylere oranla daha hassas olabileceğinden uygulama öncelikle cildin küçük bir kısmında işlem yapılarak cildin vereceği reaksiyon üzerine değerlendirme yapılabilir.

Kadınlarda Cilt Beyazlatma Ameliyatı Nasıl Olur?

Kadın hastalarda güneş lekeleri, akne gibi cilt sorunları nedeniyle estetik kaygılarla koyulaşan cilt renginin açılması amacıyla tercih edilebilir. Koltuk altı, genital bölge gibi kısımlarda ağda, jilet uygulamaları sebebiyle koyulaşmalar meydana gelebilir.

Bu bölgelerin renginin beyazlatılmasında da cilt beyazlatma ameliyatı tercih edilebilir. Doktor önerisiyle uygulamanın yapılacağı bölgeye uygun olan tekniğe karar verilir. Bazı durumlarda sorun tekrarlayabilir veya ciltte istenmeyen sorunlar meydana gelebilir. Doktor muayenesinde fayda ve yan etkiler konusunda bilgi alınarak ameliyata karar verilebilir.

Erkeklerde Cilt Beyazlatma Ameliyatı Nasıl Olur?

Cilt beyazlatma işlemlerinin genellikle kadınlar tarafından tercih edildiği düşünülse de erkekler de cilt lekeleri, cilt renginin koyulaşması gibi sorunlar için cilt beyazlatma ameliyatlarına başvurabilmektedir.

Erkek hastalarda dış ortamda çalışan kişilerde direkt güneş ışığına maruz kalmak zamanla cilt renginin koyulaşmasına yol açabilir. Bazı kaza ve darbeler sonucu yara izleri, lekeler meydana gelebilir.

Bu tarz problemler için cilt bakım ürünleri ve işlemleri tercih edilse de sonuç alınmayabilir. Bu durumda cilt beyazlatma ameliyatı tercih edilebilir. Ameliyat sonrası ortaya çıkan etkiler nedeniyle iş hayatına kısa süreliğine ara verilmesi gerekebilir.

Yaşlılarda Cilt Beyazlatma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yaşlı hastalarda ilerleyen yaşla birlikte ciltte lekelenmeler meydana gelebilir. Yaşlılık lekeleri, koyulaşma şikayetleri gibi durumlarda cilt beyazlatma ameliyatı tercih edilebilir.

Yaşlı hastalarda ameliyat sürecini ve iyileşmeyi etkileyebilecek ek hastalıklar bulunabileceği için uzman doktora danışılmalıdır. Dermatoloji uzmanı ve hastanın takipli doktoru tarafından işlem uygunluğuna karar verilebilir. Diyabet gibi yara iyileşmesini etkileyen hastalığı bulunan yaşlılarda iyileşme süresi normalden daha uzun olabilir.

Cilt Beyazlatma Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Cilt beyazlatma ameliyatı olmayı düşünen hastalar “Cilt beyazlatma ameliyatı riskli mi?” sorusunu sorabilirler. Cilt beyazlatma ameliyatı güvenli bir ameliyat tipi olsa da cilt ameliyatı sonrası bazı yan etkiler ortaya çıkabilir.

Cilt beyazlatma ameliyatında oluşabilecek riskler şu şekilde sıralanabilir:

  • İşlemin uygulandığı bölgelerde kızarıklık ve morluklar ortaya çıkabilir.
  • Uygulamanın ardından birkaç gün sonrasında şişlikler oluşabilir.
  • Yaraların bulunduğu kısımlarda enfeksiyon, kabuklanma ve yara izleri ortaya çıkabilir.
  • Ciltte bulunan bakteriyel enfeksiyonların cildin diğer bölümlerine yayılma riski vardır.
  • Cilt beyazlatma ameliyatı sonrasında melanin pigmentinin tekrar üretilmeye başlaması nedeniyle sorunlar tekrar ortaya çıkabilir.
  • Cilt rengi istenenden daha açık renk olabilir veya istenen etki ortaya çıkmayabilir.

Cilt Beyazlatma Ameliyatı Sonrası Ne Yapmalıyım?

Cilt beyazlatma ameliyatı sonrası herhangi bir sorun yaşanmaması için bazı önlemler alınmalıdır. Ameliyat sonrası için öneriler şöyle sıralanabilir:

  • İşlem sonrasında uygulama yapılan bölgeyi temiz tutmak önemlidir. Cilt tipine uygun, kurutucu etki göstermeyen sabun ve temizleyiciler tercih edilebilir. Cildinize uygun cilt bakım ürünlerine karar vermek için uzman bir dermatoloğa danışabilirsiniz.
  • İyileşme sürecinde işlem yapılan bölgede kabuklanmalar meydana gelebilir. Bu kabukların kendiliğinden dökülmesi beklenmeli, müdahale edilmemelidir.
  • İşlem bölgesinde ağrı ve yanma hissi oluşabilir. Buz aküsü gibi soğuk malzemelerin etrafı bir havlu ile sarılarak ağrının azaltılması sağlanabilir.
  • İyileşme sürecine yardımcı olması amacıyla nemlendirici ve onarıcı ürünler kullanılabilir. Doğru ürüne karar verebilmek için bir uzmana başvurulması uygun olacaktır.
  • Cilt beyazlatma ameliyatı sonrasındaki 6 aylık süre içerisinde cilt güneş ışınlarına karşı daha hassas hale gelebilir. Güneş koruyucu ürünlerin kullanımına dikkat edilmelidir.

Cilt Beyazlatma Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?

Cilt ameliyatı sonrasında iyileşme 1-2 haftalık bir süreç alabilir. İşlemden birkaç gün sonra ciltte kabarıklık ve kızarıklık şikayetleri görülebilir. Zamanla kızarıklık sorunu azalacaktır. İyileşme süreci kişiye özel değişkenlerle farklılık gösterdiğinden doktorunuza danışarak daha doğru bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Cilt ameliyatı olmak isteyen kişilerin aklında “Cilt ameliyatı nasıl yapılır?” gibi bazı sorular olabilir. Ameliyat sırasında ve sonrasında yaşanabilecekler ile ilgili olarak “Cilt beyazlatma ameliyatı riskli mi?” sorusunun cevabını merak edebilirler.

Cilt Beyazlatma Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

“Cilt beyazlatma ameliyatı kaç saat sürer?” sorusu sıkça merak edilir. Cilt beyazlatma işlemi genellikle birkaç seans şeklinde gerçekleştirilir. İşlem seans süresi yarım saatten iki saate kadar uzayabilir.

Uygulamanın yapıldığı bölgenin büyüklüğü, tercih edilen teknik gibi değişkenlere bağlı olarak işlem süresi değişebilir. Tam olarak gerekli süreyi öğrenmek için doktorunuza danışabilirsiniz.

Cilt Beyazlatma Ameliyatı Sonrası İstirahat Süresi Ne Kadardır?

Cilt beyazlatma ameliyatı sonrası bazı durumlarda günlük hayata devam etmek sorun olmazken, arka arkaya yapılan seanslar nedeniyle genellikle 1-3 hafta arasında iyileşme süreci gereklidir.

İşlem sırasında melanin pigmenti hedeflenir ve cildin üst katmanlarında da tahriş oluşabilir. Uygulama sonrasındaki birkaç gün kızarıklık gibi sorunlar meydana gelebilir.

Cilt Beyazlatma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

“Cilt beyazlatma ameliyatı nasıl yapılır?” sorusunun cevabı ameliyatı uygulayan kişi, uygulanacak bölge gibi değişkenlere bağlı olarak farklılık gösterebilir. İşlemin yapılacağı kişinin cilt yapısına göre fraksiyonel lazer gibi farklı teknikler tercih edilebilir.

Ancak genellikle prosedür benzerdir. İşlem yapılacak bölgeye hissedilen acının hafifletilmesi için lokal anestezikler uygulanır. Gözlerin lazer ışınlarından korunması için koruyucu gözlükler takılır. Lazer uygulama başlığı cilt üzerinde gezdirilerek yaklaşık 30-45 kadar bir süre içerisinde işlem tamamlanır.

İşlem yapılan bölgenin büyüklüğüne göre süre uzayabilir. Kullanılan aletin tipi ve fonksiyonlarına göre daha az acı hissedilmesi için soğuk hava üfleme gibi özellikleri olabilir. Cilt beyazlatma ameliyatı genellikle birkaç seansta tamamlansa da bu durum istenen sonuç, lekenin büyüklüğü ve rengi gibi değişkenlere bağlı olarak değişebilir.







Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.