Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

Başarısız İmplant Belirtileri

Oluşturulma tarihi: 27.02.2025 09:15    Güncellendi: 27.02.2025 09:15




Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin.



Form devre dışı bırakıldı



Yapılan operasyonla kaybedilen diş veya dişlerin yerine konulduğu, protetik restorasyon yöntemleri arasında implant tedavisi ön plana çıkar. İmplant tedavisinin kısa sürede en tercih edilen yöntemlerden biri olmasının nedeni, kaliteli materyalden yapılması ve başarılı uygulandığında uzun yıllar kalıcı olmasıdır. Diş implantı tedavileri kaliteli malzeme ve tecrübeli bir hekim tarafından gerçekleştirildiğinde yüzde 98’e varan başarı oranına sahip olur. Başarısız implant belirtileri ise oldukça rahatsız edici olabileceği için doğru hastane ve doktor seçimi büyük önem taşır.

Başarısız İmplant Uygulaması Neden Olur?

Başarısız implant uygulaması hem doktordan hem de hastadan kaynaklı sebepler ile oluşabilir. Hastadan kaynaklı sebepler; ağız bakımına özen göstermemek, kemik yapısının yetersizliği, diş sıkma ve gıcırdatma, fazla alkol ve sigara kullanımı olur. Doktordan kaynaklı sebepler ise doktorun bilgi ve tecrübesine dayalı olarak ortaya çıkar. Başarılı bir implant uygulaması için, doktorun yapacağı muayene ve görüntülemeler ile hastanın çene ve kemik yapısının uygunluğu, sinire yakınlığı ve dişin ne şekilde konumlanması gerektiği belirlenmelidir.

Başarısız İmplant Belirtileri Nelerdir?

Başarısız implant belirtileri kişinin yaşam standartlarını büyük ölçüde olumsuz etkiler. Bazı durumda belirtiler oldukça şiddetli olduğunda veya diş tutunamadığında implant tedavisinin tekrarlanması gerekebilir. En sık görülen başarısız implant belirtileri şöyle listelenebilir:

  • Uzun Süren Şiddetli Ağrı: İmplant uygulamasında ağrı görülmesi oldukça olası bir durumdur ama bu diş ağrısı şiddetli olur ve uzun süre geçmez ise bir sıkıntı olduğu anlamına gelir. İşlem sonrası kullanılan ağrı kesicilerin bile yeterli gelmediği şiddetli ağrılar hasta için dayanılamaz boyuta ulaşabilir.
  • Diş Etinde İltihaplanma: İmplant uygulaması sonrasında şişlik meydana gelebilir. Ama şişlik geçmez ve büyürse o zaman başarısız implant uygulaması sonucu iltihap oluşumundan kaynaklı olduğu anlaşılır. İltihap oluşumu operasyon başarılı geçse bile işlem sonrasında ağız bakımına dikkat edilmediğinde ortaya çıkabilir.
  • İmplant Dişin Yerinden Oynaması: Başarısız implant belirtileri arasında en sık görülenlerden biri yapılan dişin hareket etmesi olur. İmplant dişin hareketleri mikro boyutta olduğunda kişi fark etmeyebilir ve yapılan röntgen kontrolünde ortaya çıkar. Yapılan diş kişinin fark edebileceği kadar çok hareket ediyorsa ve hatta düşme durumu söz konusu olursa implantın tutmadığı anlaşılır.
  • Diş Eti Çekilmesi: Diş eti çekilmesi başarısız implant belirtileri içinde bulunsa da aslında başka birçok sebepten kaynaklı oluşabilir. Özellikle sadece implantın çevresindeki diş etinde çekilme varsa başarısız uygulamadan kaynaklandığı anlaşılır. İmplantın uygulandığın yerde yeterli kemik ve diş eti dokusu bulunmuyorsa implant başarısız olabilir.
  • Isırma ve Çiğneme Sorunları Görülmesi: Normal şartlarda uygulanan implant dişin, diğer dişler gibi işlev göstererek ısırmada ve çiğnemede sorun çıkarmaması gerekir. Başarısız implant uygulamalarında ise ısırmada zorluk ve çiğneme esnasında ağrı ve rahatsızlık görülebilir.
  • Dil ve Dudakta Uyuşma, Karıncalanma: Sinire yakın bir şekilde konumlanan diş, operasyon sırasında özel bir hassasiyet gerektirir. Operasyon öncesinde yapılan röntgen ve kontrollerde implant diş üç boyutlu olarak tasarlanarak konumlanacağı doğru açı belirlenmelidir. Yanlış uzunlukta ve açıda yerleştirilen implant diş, sinir hasarına neden olarak dilde ve dudakta his kaybı, uyuşma ve karıncalanmaya sebep olur.
  • Alerjik Reaksiyon Oluşumu: Alerjik reaksiyon oluşumu başarısız implant belirtileri içinde en nadir görülen durumlardan biri olur. Çünkü implantın yapıldığı malzeme olan titanyum alaşımların alerji yapma ihtimali oldukça düşüktür. Yine de her ihtimale karşı operasyon öncesinde alerji varlığı kontrol edilmelidir.

Diş kaybınız mevcut ve implant tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız doktorunuza danışarak ve muayene olarak tedavi için ağız ve diş sağlığı kliniklerine başvurabilir, işlem için uygunluğunuzu öğrenebilirsiniz.


Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçin.



Form devre dışı bırakıldı









Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.