|
Hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir geleceğe adım atmak için düzenli check-up yaptırmak büyük önem taşır. Bilindiği gibi erken teşhis, tedavi sürecini kolaylaştırır ve yaşam kalitesini artırır.
Özellikle ailesinde kalp hastalıkları, diyabet, hipertansiyon veya kanser öyküsü bulunan kişilerin düzenli olarak sağlık taramalarını yaptırmaları önerilir. Bunun yanı sıra, yoğun iş temposuna sahip bireyler, düzensiz beslenenler ve sigara veya alkol tüketenler için de check-up önemli bir koruyucu önlem niteliğindedir.
Tokat Hastanelerimiz:
Tokat'ın birçok bölgesinden merkeze ulaşım imkanı vardır. Tokat Havalimanı'ndan, merkeze servisler ile ulaşım sağlamak mümkündür. Havalimanı taksileri ile de Tokat, Merkez'e ulaşım sağlanabilir. Şehir içi ulaşımda genellikle otobüs hatları tercih edilir.
Sağlık Destek Sitesi Tokat şubesi, Merkez'de yer alır. Şehirde hizmet vermekte olan üç farklı otobüs hattı, hastaneye ulaşım sağlamak için tercih edilebilir. 1 numaralı otobüs hattı; Meydan - Tokat Devlet Hastanesi - Sağlık Destek Sitesi hattı olarak bilinir.
2 numaralı otobüs hattı ise; Belediyeevleri - Otogar - Sağlık Destek Sitesi hattıdır. 3 numaralı hat; Ali Paşa - Yeşilırmak Mahallesi - Sağlık Destek Sitesi hattıdır.
Bu üç hat ile hastaneye ulaşım sağlanır. Otobüs hatları haricinde ise taksiler ya da özel araçlar ile Tokat, Merkez'de yer alan Sağlık Destek Sitesi şubesine ulaşım sağlanabilir.
Tokat içi Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Tokat içi ulaşım genellikle halk otobüsleri ve özel halk otobüsleri ile sağlanır. Tokat'tın farklı ilçelerine kolaylıkla ulaşım sağlanabilir.
Şehir içi ulaşım için dolmuş hatlarının kullanılması da mümkündür. Şehrin belirli bölgelerine kalkan dolmuş hatları bulunur.
Bunun haricinde ise; havalimanı servisleri, özel araçlar ve taksiler ile şehir içi ulaşım sağlanabilir.
Full check-up paketi satın almadan öncesinde ilk olarak check-up paketinin neleri kapsadığına dikkat etmek gerekir. Aynı zamanda paketlerin ücretleri de göz önüne alınmalıdır.
Check-up yaptırmadan önce de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar söz konusudur.
Gerekli kontroller yapıldıktan sonrasında check-up yaptırmadan önce hastaların nelere dikkat etmesi gerektiği, doktorlar tarafından hastalara bildirilir.
Check-up yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, işlemden önce en az 12 saat boyunca yemek yememiş olmaktır.
Regl dönemindeyken check-up yaptırılmaması gerekir. Aynı zamanda hastalık sürecindeki kişilerin de iyileştikten sonrasında check-up yaptırması gerekir.
Bu süreçlerde check-up yaptırmak, hatalı sonuçların çıkmasına neden olabilir.
Enfeksiyon hastalıklarında da iyileşme süreci tamamlanmadan check-up yaptırılmamalıdır. Herhangi bir vitamin takviyesi kullanımı söz konusu ise bu durumun doktora bildirilmesi gerekir. Gerekli durumlarda birkaç gün öncesinde vitamin takviyesi alımının bırakılması önerilebilir. İşlemden üç gün öncesinde ise alkol kullanımının kesilmesi gerekir.
Kapsamlı check-up paketi, her yaştan ve her cinsiyetten kişiye uygulanabilir. Fakat kronik hastalığı olan kişilere bu işlemin uygulanması önerilen bir durum değildir. Alkol bağımlısı olan kişilerin ve gebelik sürecindeki kadınların da kapsamlı check-up yaptırması önerilmez.
Full Check-Up'da Neler Yapılır?
Check-up paketlerinin farklı çeşitleri bulunur. Full check-up paketleri daha kapsamlı bir hizmet sunar. Genel olarak paket içerisinde şunlar yer alır;
Bunların haricinde ise; astım, tüberküloz, parkinson, alzheimer, ülser, reflü ve Crhon hastalığı da teşhis edilebilir. Full check-up paketinde bu hastalıklar haricinde diğer birçok hastalığın kontrolü sağlanır. Sizler de Tokat ve çevresinde ikamet ediyosanız, Sağlık Destek Sitesi Tokat şubesini ziyaret ederek full check-up yaptırabilirsiniz.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.