Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

🥄 Lahana Çorbası Diyeti! Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Oluşturulma tarihi: 27.02.2025 09:15    Güncellendi: 27.02.2025 09:15



Vücudun bazı bölgelerinde yağ birikmesi rahatsız olmanıza sebep olabilir. Biriken yağları eritmek ve fit görünmek istiyorsanız bir diyet planı arıyor olabilirsiniz. Lahana çorbası diyeti, hızlı kilo vermek isteyenlerin en çok tercih ettiği diyet planlarından biridir.

Kış mevsiminde yetişen sebzeler arasında yer alan lahana, çorba üzerine olan bir diyet ile harika sonuçları beraberinde getirebilir. Kilo almamak ve sağlıklı kalmak için öneriler doğrultusunda yapacağınız sağlıklı programa lahana çorbasını dahil edebilirsiniz.  Fazla kilolardan kurtularak daha sağlıklı bir vücut formuna sahip olmak istiyorsanız lahana çorbası diyeti tam size göre!

Lahana Çorbası Diyeti Faydaları

Düşük kalorili diyetler, sağlıklı sebze ve meyvelerle bir araya geldiğinde yağ yıkımı konusunda oldukça başarılı sonuçlara ulaşmayı sağlar. Sağlıklı bir beslenme programı sunan diyetlerden biri de lahana çorbası diyetidir. Hızlı kilo vermenin yanı sıra son derece sağlıklıdır.

Lahana içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller, lahananın kış mevsiminin en yararlı sebzeleri arasında bulunmasında önemli bir rol oynar. 100 gramında sadece 110 kalori bulunan lahanadan elde edilen çorba, diyet planı içerisinde sık tüketilerek kısa sürede kilo vermeyi hedefler.

Lahana çorbası diyetinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Hızlı kilo kaybı ve motivasyon: Kısa süreli uygulanan bir diyettir. Kısa süre belli bir diyet planına sadık kalmak, çabucak kilo kaybetmeye yardımcı olur. Bu sayede hızlı kilo vermek isteyenler bu planı sıklıkla tercih ederler. 
  • Detoks etkisi: Sağlıklı diyet listesi ile kilo vermek istiyorsanız sebzeler bu listelerin başında gelir. Çünkü bu gıdalar yüksek miktarda su ve lif içerir. Su ve yoğun lif miktarı bağırsak hareketlerini arttırarak vücutta bulunan toksin maddelerin arınmasında önemli bir rol oynar. Dolayısıyla lahana çorbası diyeti ile sindirim sistemi temizlenir.
  • Bağışıklık sistemine etkisi: Yüksek bir vitamin ve mineral kaynağı olan lahana, içeriğinde bulunan zengin vitamin ve mineraller bulundurur. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlenerek daha enerjik hissetmeye yardımcı olur. Daha enerjik bir vücut spor aktivitelerinde daha aktif olmanızı ve bu sebeple yağ yakmanızı da kolaylaştırır. Aynı zamanda antioksidan bakımından zengin olan lahana genel vücut sağlığınızı da olumlu ölçüde etkiler.
  • Sindirim Sistemini Kolaylaştırma: Lif bakımından zengin bir besin olan lahana yukarıda bahsedildiği üzere lif bakımından zengin bir sebzedir. Sindirim sisteminde yaşanabilecek kabızlık gibi problemlere çözüm sunar. Bağırsak hareketlerini destekleyerek vücutta biriken fazla yağları ve toksinleri hızlı bir şekilde arındırır.
  • Tok tutma hissiyatı: Yüksek su içeriğine sahip olan sebzeler tok tutmaya yardımcı olur. Bu sayede midede daha fazla hacim kaplar. Lahananın midede fazla hacim kaplaması, tokluk hissini arttırmaya yardımcı olur. Düşük kalori ile doygunluk hissi sağlar. Aşırı yeme isteğinin önüne geçer.
  • Pratik yapım: Oldukça kolay hazırlanan bir yemektir. Çok uğraşmadan pratik bir şekilde hazırlanması, yoğun bir tempoda büyük bir avantaj sağlar.

Diyette Lahana Çorbası Yenir mi?

Diyette lahana çorbası salatalık diyeti gibi rahatlıkla yenilebilir. Kış aylarının sevilen sebzesi lahana, sahip olduğu faydalar ile diyetinizi desteklemeyi başarır. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımında son derece başarılı olan lahana çorbası diyeti, arzu ettiğiniz görünüme yaklaşmanız için size destek olur.

Adından da anlaşılacağı üzere yoğun bir şekilde lahana çorbasının tüketilmesini içerir. Lahana çorbası düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile aradığınız diyet programını size sunar. Hızlı kilo verirken bir yandanda sağlıklı olmak istiyorsanız kabak detoksu gibi lahana çorbası diyeti de yapabilirsiniz. 

Lahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Lahananın faydalarından üst seviyede yararlanacağınız lahana çorbası diyeti son zamanların popüler diyetlerindendir. Lahana çorbasının düşük kalorili fakat doyurucu yapısı, hedeflenen kiloya yaklaşmayı daha kolay hale gelir. Aynı zamanda yapımı oldukça pratik olan lahana çorbası tarifi zamandan kazanmayı sağlar. Lahana çorbasını yaparken ihtiyacınız olan malzemeleri hazırlayarak lahana çorbası tarifi yapmanın ilk adımını gerçekleştirebilirsiniz.

Lahana çorbası tarifi için kullanılacak malzemeler şu şekildedir:

  • 1 adet orta boy lahana
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1-2 adet orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 5 su bardağı sıcak su
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı kırmızı pul biber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ¼ demet dereotu (servis sırasında)
  • İsteğe bağlı fesleğen ve kekik

Yukarıda bahsedilen malzemeler klasik bir lahana çorbası tarifi için gereken malzemelerdir. Daha sağlıklı ve doyurucu bir lahana çorbası tüketmek isterseniz içerisine 100-150 gram mantar veya 1 adet kereviz ilave edebilirsiniz. Su yerine tavuk suyu kullanarak özellikle kış aylarındaki hastalıklara karşı şifa deposu bir çorba elde edebilirsiniz. 

Lahana Çorbası Tarifi

Sebze içeren diyetler, kilo vermedeki etkisi ile pek çok kişinin tercih ettiği bir beslenme programıdıır. Diyette lahana çorbası ile 3 veya 7 günlük bir beslenme planı oluşturulur. Bu diyet programının temeli olan lahana çorbası, içerdiği besin değerleri ile kilo verme konusunda size yardımcı olur.

Lahana çorbası malzemelerini öğrendikten sonra lahana çorbası nasıl yapılır diye düşünüyorsanız aşağıdaki adımlar size yardımcı olabilir:

  • Lahana çorbası tarifi için öncelikle lahana ikiye kesilir. Daha sonra sert kök kısım ayrılır.
  • Lahana yıkanır ve ince olacak şekilde kesilir.
  • Havuç soyulup yıkandıktan sonra rendenin iri kısmıyla rendelenir.
  • Kuru soğanın kabuğunu soyulup yıkandıktan sonra küp küp olacak şekilde kesilir.
  • Sarımsaklar rendelenir.
  • Derin bir tencereye tereyağı veya zeytinyağı eklenir.
  • Yağ biraz kızdığında küp küp kesilen soğan ve sarımsak tencereye ilave edilir.
  • Soğanlar hafif pembeleştiğinde tencereye un ve acı biber salçası ilave edilir. Kısık ateşte kavrulur.
  • Su veya tavuk suyu tencereye ilave edilerek çırpıcı yardımıyla çırpılır.
  • Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıldıktan sonra içerisine ince kesilmiş lahana ve rendelenmiş havuç ilave edilir.
  • Orta ateşte kaynayan çorbaya son olarak tuz ve baharatlar ilave edilir.
  • Çorba yaklaşık 30 dakika kadar piştikten sonra ocaktan alınır. Üzerine isteğe göre dereotu ilave edilir. Diyet lahana çorbası artık servise hazır. Afiyetle tüketebilirsiniz. 

Yukarıda verilen tarifte dilediğiniz lahanayı kullanabilirsiniz. Lahana çorbası tarifi denildiğinde akla ilk gelen beyaz lahana çorbası olur. Daha hafif tat arayanlar için beyaz lahana çorbası idealdir. Mor lahana çorbası biraz daha keskin bir tada sahiptir. İki lahanada yüksek lif içeriğine sahiptir ve kilo vermenize yardımcı olur.

Lahana Çorbası Diyeti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Lahana çorbası diyeti kimler için uygun değildir?

Hamileler, emziren anneler, çocuklar, ergenler ve yaşlılar için uygun değildir. Bunun yanı sıra diyabet veya kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlığı olanlar, yeme bozukluğu geçmişi olanlar, aktif ve yoğun spor yapan sporcular için önerilmez. En doğru bilgi için diyete başlamadan önce bir uzmanla görüşmek daha iyi olur.

Lahana çorbası diyeti uygularken nelere dikkat etmek gerekir?

Uyulması gereken birkaç nokta vardır. Bunlardan ilki diyet süresince yeterli su tüketmektir. Kişinin kilosuna ve diğer ihtiyaçlarına göre su miktarı değişebilir fakat önerilen günde en az 8 bardaktır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise diyetin 7 günden uzun sürmemesidir. Aksi takdirde lahananın karşılayamadığı besin değerleri konusunda eksiklik yaşanabilir.

Lahana çorbası diyeti ile kaç kilo verilir?

Kısa sürede kilo vermek mümkün ancak bu kilonun ne kadar olacağı hakkında net bir bilgi verilmesi mümkün değildir. Bu diyet ile kaç kilo verilebileceği diyet yapan kişinin yaşına, kilosuna, metabolizma hızına ve fiziksel aktivitesine göre değişiklik gösterir.







Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.