Sonbaharda, havaların soğumasıyla vücut direnci de düşmeye başlıyor. Bu nedenle sonbaharda vücut direncini artırmada önemli rol oynayan antioksidanlar, A, C, E vitaminleri ile selenyum, çinko, magnezyum gibi mineraller ve bunun yanı sıra omega-3 ve omega-9 yağ asitleri yeterli miktarda alınmalıdır. Sonbaharın şifacısı meyve ve sebzelerden de önemli ölçüde yararlanılmalıdır. Aynı zamanda ısınmak için daha fazla ve daha sıcak yemekleri tüketme isteği oluşmaktadır. Alınan enerji miktarı ile yakılan enerji miktarının eşit olması ise kilonun korunmasında oldukça önemlidir. Bu dengeyi korumak ve sağlıklı yaşama destek olmak için Dünya Sağlık Örgütü’nün de önerdiği gibi haftada 2-3 kez mutlaka fiziksel aktivite yapılmalıdır. Ayrıca, alınan tüm toksinleri vücuttan uzaklaştırabilmek için günde 8-12 bardak su içilmelidir.
A vitamini; yumurta, balık, havuç, süt, ıspanak, brokoli, kabak gibi yeşil sebze ve meyvelerde bulunur.
Yeşilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar ve ıspanak C vitamini kaynaklarındandır. Ayrıca C vitamini; portakal, limon, mandalina, kivi, kuşburnu gibi besinlerde de bulunmaktadır.
E vitamini; yeşil yapraklı bitkilerde, yağlı tohumlar ve bunlardan elde edilen yağlarda, ceviz, badem gibi sert kabuklu meyvelerde; tahıl taneleri ve fasulye, nohut gibi kuru baklagillerde bulunur.
Omega 3; somon, sardalya, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklarda; ceviz, badem, soya filizi, nohut gibi yağlı tohumlarda; kuş üzümü ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur. Zeytinyağı ise omega-9 açısından en zengin besin kaynağıdır.