Ekranların çocuklar üzerindeki etkisi özellikle de şu sıralar büyük önem taşımakta. Pandemi öncesinde koyulan kurallar evde kaldığımız sürenin uzamasıyla etkisini yitirdi. Uzaktan eğitim sürecinde mecburi hale gelen telefon, tablet, bilgisayar kullanımı devamında bağımlılıkları da oluşturdu. Bağımlılık diyebilmemiz için; ekran süresinin her geçen gün artması, oyunsuz kaldığında sorunların çıkması ( öfke problemleri gibi ) , sorumluluklar ve ilişkilerde aksamalar ve günlük diğer aktivitelerde azalmalar olması gerekir. Bu süreçte ekran kullanımını tamamen yasaklamak bir çözüm olmayacaktır, ebeveynlerin ekran süresini yapıcı yollarla düzenlemesi gereklidir. Dersler online yapılıyor günün büyük çoğunluğu ekran karşısında geçiyor ders bitince çocuklarımız haliyle oyun da oynamak istiyor, çoğu ebeveynin ekran süreleri nedeniyle kaygılı olduğunu biliyoruz.
bir faktör olacaktır. Mühim olan ilişkilerdir. İlişkinize yatırım yapmak, çocukların ihtiyaçlarını fiziksel olduğu kadar duygusal olarak da karşılamak önemlidir.
Yaklaşık bir senedir uzaktan eğitim devam ediyor, öğrenciler arada okula gitseler de çoğunlukla evden eğitim baskındı. Bu süreçte çocukların online derslerden sıkılmaları son derece normal. Bu durumu ebeveynlerin anlayışla karşılamaları gerekmektedir. Duygularının anlaşıldığını gören çocuklar kurallara daha kolay uyum sağlayacaktır. Ders aralarında gözlerini dinlendiren aktiviteler faydalı olacaktır, oyun saati ders bitiminde olmalıdır. Sınırlar ve kurallar bu süreçte ebeveynlerin işini kolaylaştıracaktır. Her şeyden önce çocuklarımızın duygularını anlamalı, sevgi ve sabırla hareket etmeliyiz. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilmenin yolu bu olacaktır.