Kuru iğneleme bazı kas hastalıklarında kullanılan yan etkisi olmayan zararsız bir tedavi yöntemidir.Tedavinin süresi seans sayısı tedavi edilen bölgenin büyüklügüne göre degişir.Genelde 6 seans olarak planlanır 10-12 seansa kadar çıkabilir.Tedavide başarı oranı oldukça yüksektir ve sonuçlar yüz güldürücüdür.Cevapsız ve dirençli olgularda altta yatan patoloji araştırılmalıdır;
KURU İĞNELEME TEDAVİSİ HANGİ HASTALIKLARDA UYGULANIR.
En sık kas romatizmasında uygulanır.Bunu dışında bazı tendinitlerde omuz patolojilerinde ve diger rahatsızlıklarda yaygın olarak kullanılır.
KURU İĞNELEME HANGİ YAŞ GURUPLARINDA UYGULANIR.
10-12 yaşından itibaren her yaş gurubuna uygulanabilir.
KAS ROMATİZMASINDA HASTALAR HANGİ ŞİKAYETLERDE BULUNUR.
Her yerim ağrıyor.Sırtımdan koluma yayılan bir ağrı var.Fare kemiriyor tarzında agrı var.Kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyorum.Hiçbir tedavi ağrılarımı geçirmiyor..
KAS ROMATİZMASI EN ÇOK HANGİ HASTALIKLARLA KARIŞIR.
Bel boyun fıtıgı siyatik ağrısı;ankilozan spondilit;gonartroz.vb.
KURU İĞNE TEDAVİSİ KİMLERE UYGULANIR....
10-12 yasından itibaren ihtiyacı olan herkese uygulanabilr...
Hastada bulunan diger rahatsızlıklar tedaviye engel teşkil etmez.İgne fobisi olanlardada uygulama yapmak mümkündür.İğne hasta üzerinde uzun süre kalmaz bazen saniye bazen birkaç dakika yeterlidir.Kan görmekten korkan hastalarda bile rahatlıkla uygulanır genelde kanama yoktur bazen birkaç damla kan görülebilir.
KURU İĞNELEME TEDAVİSİNİN YAN ETKİSİ VAR MIDIR.
Yan etkisi olmayan ilaç içermeyen ağrısız zarasız ve kansız bir metotdur.Tedavide başarı oranı oldukça yüksektir....Manuel terapiyle birlikte uygulandıgında tedavinin başarı şansı artmaktadır.
KURU İĞNELEME VE FİZİK TEDAVİ VE DİGER UYGULAMALAR
İstatiklere göre insanlar hayatlarının bir döneminde %95 oaranında bel yada sırt ağrısı çekiyor.Ve bu ağrılar hayat kalitesini inanılmaz oranda düşürüyor.Ülkemizde ağrı tedavisi için insanlar genelde fizik tedavi öneriyor.Fizik tedavi kültür fizik sıcak soguk ultrason tens ve diger bütün modaliteleri içermektedir.Kuru iğneleme tedavisi alternatif tedavi yöntemlerinden biridir.Akupunktura benzer fakat akupunkturdaki gibi igneler hasta üzerinde uzun süre durmaz ve daha kısa süre uygulama yapılır.Kuru iğne tedavisinde problemli kasa çok ince bir iğne ile giriş yapılıyor.Bu tedviyle sadece ağrı giderilmiyor ağrıya neden oaln etken ortadan kaldırıp hasta eski yaşantısına geri dönebilme imkanı yakalıyor.Kuru iğne tedavisi migren hastalarında da oldukça yüz güldürücü sonuçlar vermekte üst üste yapılan 8- yada 10 seans boyunca ağrıların sıklıgı azalmaktadır. Migrende kuru iğnleme yapılan bölgeler özellikle yogun bir şekilde trapez kası c1-c2-c3 bölgeleridir.Migrende baş bölgesine uygulam yapıldıgı için ignelerin boutu uygulam yapılan bölgeye göre degişmektedir.Bu tedavi ileri derece romatizma şikayeti olan hastalarda bile %50 oranında başarı sağlamaktadır.Kuru iğnelemede şu unutulmamalıdırki ilaç yok dolayısyla yan etki yok allerji riski yok.Şunu da belirtmemiz gerekirki altta cerrahi gerektiten bir neden varsa kuru iğne tedavis başarısızlıkla sonuçlanabilir.Şeker hastalıgı tedaviye cevabı olumsuz etkileyebilir.Kuru iğneleme tedavisiyle birlikte kesinlikle unutulmamalıdırki bölgeye göre uygulanan özel egzersizler ve egzersiz programı bel ve boyun fıtıklatında uzman ellere manuel terapi uygulamaları yapılmalıdır..Tecrübeli olmayan ellerde yapılan uygulamalr iyi sonuçlar vermeyebilir.
Peki kuru iğneleme felçli hastalarda uygulanabilir mi? Tabiki uygulama yapılabilir. Özellikle hemiplejilerde omuz ve kalça sendromu olan hastalarda rehabilitasyona olumlu etkisi vardır.
Kuru iğneleme sosyal güvenlik kurumu tarafından ödenmekte midir?