Sadece basit bir ağrı olmayıp:
1-Hareketleri kısıtlar; yaşam ve iş huzurunu yok eder
2-Uyluk ve bacaklarda kuvvet kayıplarına yol açar
3-Hatta alt ekstremitelerde gelişim ve dolaşım bozukluklarına neden olur;
4-Geçici; iki taraflı veya bölgesel felçlere neden olabilir!
Kabaca Bel Fıtığı tanısı konulan yakınmalar:
1-BULGING (Başlangıç hali)
2-PROTRUZYON (Fıtıklaşma)
3-Sinir köklerine BASI
Omurga ve eklemlerdeki fonksiyonel bozuklukların elle tedavi edilmesi yöntemidir.Vucut da fonksiyonel bir bozukluk oldugu zaman cevap olarak agrı oluşacaktır;bu nedenle lokomotor sistemin yani kas ve iskelet sisteminin iyi bir sekilde değerlendirilmesi gerekir.Bu tedaviyi uygulayacak uzmanın vucut sistemlerini çok iyi bilmesi gerekir ülkemizdede dünyada olduğu gibi bu yöntem fizyoterapistler tarafından basarılı bir şekilde uygulanmaktadır.
Kuru İğneleme
Bazı kas hastalıklarında kullanılan; yan etkisi olmayan; tedavi edici ve zararsız bir metoddur. Belli seanslar halinde planlanır; tedavi boyunca o bölgeye ait faaliyetlerin azaltılması önerilir. Tedavinin süresi; yani seans sayısı; problemin bulunduğu bölgenin genişliğine; problemin ne kadar eski olduğuna; hastanın yaşına; başka rahatsızlıkların eşlik edip etmediğine göre değişiklik gösterir. Bazen tek bir seans yeterlidir. En sık 3-5 seans olarak planlanır. Nadir durumlarda 8-10 seansı bulabilir. Tedavide başarı oldukça yüksektir (% 92-95) ve sonuçlar yüz güldürücüdür. Cevapsız veya dirençli durumlarda; genellikle altta yatan başka bir patoloji sözkonusudur. Böyle hallerde altta yatan problem de tespit edilip tedavi edilmelidir
Kuru İğne Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
Kuru iğne tedavisi; genellikle 12-15 yaşından itibaren; bu tedaviye ihtiyacı olan herkese ve her yaşa uygulanabilir. Hastada bulunan (varsa) diğer pek çok hastalık; bu tedavi için bir engel teşkil etmez.
İğne fobisi olan hastalara da uygulamak mümkün olmaktadır. Hasta iğneyi genellikle hissetmez. İğne; akupunkturdaki gibi uzun süre kalmaz; bazen birkaç saniye; bazen birkaç dakika sürer.
Bu metod genellikle bir kanamaya da sebep olmaz; dolayısıyla; kan görmekten ürken hastalar açısından da uygun bir yöntemdir. Hamilelere belli koşullarla uygulanabilir.
Kanser hastalarında; eşlik eden kas ve tendon ağrılarında da başarı ile kullanılır; ağrılarda ciddi azalmalar görülür. Çünkü kanserdeki ağrıların tümü kanserden dolayı değildir
Kuru İğne Tedavisinin Yan Etkisi Var Mıdır ?Kuru iğne tedavisi; YAN ETKİSİ OLMAYAN; tedavi edici ve zararsız bir metoddur. İğne; herhangi bir ilaç içermediğinden; bu ismi alır. Bu nedenle alerjik durumlar; ilaç etkileşimleri ve yan etki görülmez (Bu yöntem; İMS yöntemi olarak da adlandırılır).
En sık Kas Romatizması da denen Miyofasyal Ağrı Sendromunda uygulanır. Kas romatizması; iskelet kasları olarak bilinen tüm çizgili kaslarda görülebilir. Bazı tendinitlerde; lokal ağrı patolojilerinde; kısalmış kas sendromlarında da bu yöntem kullanılır.
Bunun dışında; Boyun ve Bel Fıtığında; Omuz Ağrıları ve Omuz Periartritte (Adeziv Kapsülit – Donuk Omuz); Omuz İmpingement Sendromunda da bazen tek başına; bazen de fizik tedavi ile birlikte; fizik tedaviye destek olarak uygulanır ve çok etkili; kalıcı sonuçlar alınır. Diz ve Bacak ağrılarında da kullanımı sıktır.
Kuru iğne tedavisi; hastanın muayenesi yapılıp; tanısı konduktan sonra; belli seanslar halinde planlanır; tedavi boyunca o bölgeye ait faaliyetlerin azaltılması önerilir. Tedavinin süresi; yani seans sayısı; problemin bulunduğu bölgenin genişliğine; problemin ne kadar eski olduğuna; hastanın yaşına; başka rahatsızlıkların eşlik edip etmediğine göre değişiklik gösterir. Bazen tek bir seans yeterlidir. En sık 3-5 seans olarak planlanır. Nadir durumlarda 8-10 seansı bulabilir. Genellikle haftada 1 seans olarak uygulanır.
Tedavide başarı oldukça yüksektir (% 92-95) ve sonuçlar yüz güldürücüdür. Cevapsız veya dirençli durumlarda (% 5-8); genellikle altta yatan başka bir patoloji söz konusudur. Ancak ilk muayene sırasında bu durum genellikle tespit edilip; tedavi buna göre planlan