Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

Medikal Estetik Bakım ve Yaz İçin Botox

Oluşturulma tarihi: 18.02.2025 21:56    Güncellendi: 18.02.2025 21:56
Medikal Estetik Bakım ve Yaz İçin Botox

Sert kış mevsiminde havanın nem oranın azalması; artan hava kirliliği; cildin daha cansız ve soluk görünmesine yol açar. Kimyasal peeling yaza girerken cildi canlandırmak; temizlemek ve nemlendirmek için yapılabilecek uygulamaların en önemlisidir. Bu tedavide deriye; yüzeysel tabakaların ayrılmasına ve soyulmasına neden olan kimyasal bir asit uygulanır. Kapalı kalan bölgelerde; özellikle sırt ve omuzda kış aylarında akne problemi oluşabilir.

Evinizde ;banyoda vücut için uygun peeling ürünlerinin kullanılması; doktorunuz tarafından hazırlatılabilecek tonik ve antibakteriyel ürünler tedavide etkili olacaktır. Her cilt için farklı etki oluşturabilecek bu ürünler; doktor gözetiminde ve onun önereceği şekilde kullanılmalıdır. Yazın reaksiyon riski nedeni ile uygulayamadığımız bu tedavi yöntemi için bahar ayları son uygulanabilecek zamandır. Kış aylarında kapalı kalan bölgelerde kuruluğa bağlı pullanma; soyulma ve kaşıntı görülebilir. Deri kuruluğunu engellemek için duş esnasında banyo yağı; duş sonrası vücut nemini kaybetmeden; özellikle üre içeren vücut nemlendiricisi kullanılabilir.

Ürün Seçimi


Üre dışında vazelin; linoleik asit; seramid gibi maddeleri içerenler ürünler de tercih edilebilir. Hafta da en az 3 kere bu uygulamanın tekrar edilmesi vücut nemini dengede tutmak ve daha canlı görünmesini sağlamak için yeterli olacaktır. Nemlendirici seçimi yaparken cilt tipine en uygun olan ürünler tercih edilmelidir. Yanlış seçim ürünlerin; cilt sağlığınızda farklı reaksiyonlara neden olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu tür durumlarda ise hemen doktorunuza başvurmak gerekmektedir.Vücutta el ve ayaklar genellikle ihmal edilen bölgelerdir.

Güneş koruyucu kremleri ellere de uygulamak faydalı olacaktır. Böylece yaş ilerledikçe ellerde görülen kahverengi güneş lekelerinin oluşumu da engellenebilir. Gelecekte oluşmasını istemediğimiz durumların; genç yaşlarda aldığınız birkaç önlem ile önüne geçmeniz mümkün olacaktır.Soğuk ve kuru hava nedeni ile çatlayan ellerimizi kimyasal maddelerden uzak tutmak; gliserin içeren sabun ile yıkamak ve her yıkama sonrası vazelin içeren nemlendirici kullanmak el bakımı için yapılması gereken en temel aşamalardan biridir.

ETKİN GÜNEŞ KREMİ


Her y
üzde oluşan kırışıklıkların; kahverengi lekelerin yüzde 90 nedeni güneştir. Bu nedenle güneşin yüzünü göstermeye başladığı bu dönemde güneş koruyucu kremler günlük olarak kullanımı ihmal edilmemelidir. Minimum 15 faktörlü; tercihen 30 faktörlü bir kremin günlük olarak kullanılması uygun olacaktır. Güneş koruyucular; bahar aylarında deride oluşan kırmızı; kaşıntılı döküntü ile seyreden ışık reaksiyonlarını engellemek için de etkili olacaktır.

Botoks; ter bezlerine uygulandığında; ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletim de durdurularak ter bezlerinin çalışması azaltılabilir. Vücudun en çok terleyen bölgeleri; avuç içleri ve koltuk altı bölgesidir. Aşırı terleme ve buna bağlı ter kokusu şikayeti olan kişilerin terleyen bölgelerine botox uygulandığında şikayetlerinde düzelme sağlanır.

Botoks; injeksiyon şeklinde uygulanır ve ağrılı bir işlem değildir; injeksiyon anında hafif bir ağrı hissedilebilir. Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine; terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine injeksiyon yapılır. Botox’un etkisi injeksiyonu takiben ilk hafta içinde ortaya çıkar ve etki süresi 3-9 ay olmakla beraber ortalama 6 aydır. Botox; etkisini yitirdiğinde uygulama tekrarlanabilir. 2 yıl boyunca düzenli olarak botox uygulanan kişiler uygulamaya aynı düzende devam ettiklerinde kaslarında belirgin bir zayıflama ve buna bağlı yüz ifadesinde değişim olabilir. Bu nedenle uygulamaların 2. yıldan sonra daha uzun aralıklarla yapılmasında yarar vardır.

Botoks’un sağlık üzerine ciddi bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrası geçici bir şişlik; morarma; nadiren de geçici olarak göz kapağında düşüklük yapabilir. Botoks’un gebelik ve emzirme döneminde zararlı bir etkisinin olup olmadığı henüz tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde botox uygulamalarının yapılmaması önerilir. Sinir-kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde (Eaton-Lambert sendromu; myastenia gravis gibi) uygulanmamalıdır.

Havaların ısınması ile terleme de rahatsız edici boyuta ulaşabileceği için; koltuk altlarına uygulanacak botox tedavisi ile istenmeyen terlemenin oluşmasını da engellemek mümkündür.İyi yazlar...