Zayıflama İlaçları ilacımsıdır. Çoğunluğun üzerinde Türkçe yazı yok; İngilizce veya Çince karışımı bir takım yazılar var ama içeriğe ait İngilizce dahi bir açıklama yok.Paketlerin üzerinde; ancak bir bitki bilimi uzmanın anlayabileceği bir kaç maddenin Latince ismi veriliyor.Genelde eczanelerde satılan bu ürünler tamaman bitkisel denilerek popüler olmakta ama birşey unutulmaktadır zaten piyasada kullanılan ve genelde hastalıklarımıza çözüm olmaya çalışan çoğu ilacımızda bitkisel bu ilaçların yan etkisi olabildiğince varsa nasıl oluyorda bu zayıflama ilaçlarının bir yan etkisi yok..
Bazı zayıflama ilaçlarında yan etkimiz yoktur fakat herhangi bir rahatsızlık hissetmeniz durumunda doktora başvurun veay ilacı kullanmayın deniliyor ...
e o zaman sormamız lazım biz kobay farelermiyiz ki bu ilacı denememizi istiyorsunuz neden araştırma yapılmıyor ve ayrıntılı bir şekilde sadece kullanabilicek insanlar seçilmiyor?
Kobay olarak kullanılmayın;sağlığımızdan olmayalım
İlaç olarak da kabul edilmemiş; aksi halde T:C.Sağlık Bakanlığı ruhsatı gerekirdi. Çoğu ruhsatsız; ama bazılarına Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ruhsat bile vermiş!
İÇERİĞİNDE Çoğu zayıflama ilaçlarının içinde bitkiler veya bilinen bazı tıbbi maddeler olduğu belirtiliyor.Muhtemelen; bu ilaçların içine metabolizmayı hızlandıran; ancak yasal olarak kullanılması yasak olan; sağlığa zararlı; ölçümcül bazı maddeler ekleniyor ama formulde belirtilmiyor.
Bazı ürünlere de içinde bol iyot bulunan yosunlar ekleniyor.
İYOTUN FAZLA ALINMASI: Tiroit isimli organımızın ürettiği hormonun hammaddesidir. Bol iyot aldığınızda bol tiroit hormonu üretirsiniz ki bu da metabolizmanızı hızlandırır. Gereğinden fazla tiroid hormonu zararlıdır; hastalık yapar; öldürebilir!
Tiroidin gereğinden fazla hormon ürettiği duruma Zehirli Guatr (hipertiroidizm) denir; ilacı kullananın ilk dikkatini çeken şey ani kilo kaybıdır! İşte çoğu zayıflama ilaçları bu şekilde zayıflatıyor; geçici veya kalıcı tiroid hormon fazlalığı (Zehirli guatr) yapıyor.
Yani; zayıflama ılaçları kullanmakla gereksiz yere yüksek doz tiroid hormon hapı almak arasında hiçbir fark yok!
dipnot:besinlerle alınan iyotun zayıflama ilacı kadar toksik etki yapması neredeyse imkansızdır.Çünkü besinlerle alabileceğimiz iyot miktarından fazla zayıflama ilacında bulunuyor hatta daha fazlası.
FAZLA TİROİD HORMONU NE YAPAR?
Metabolizmayı hızlandırır;
kalbin ritmini hızlandırır;
terlemeyi artırır;
sık dışkılamaya neden olur;
sıcağa tahammülsüzlük oluşur;
ishal;
bulantı;
saç dökülmesi;
ellerde titreme;
sinirlilik;
öfke patlamaları;
adet düzensizliği;
yüksek tansiyon;
bazı hastalarda beyin kanaması oluşturabilir.
Tiroid fonksiyonlarının bozulmasına bağlıdır. Tiroid fonksiyonlarındaki bu bozulma; kalıcı olabilir.
TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANLIĞI RUHSATI Bu denli kapsamlı etkileri olan bir maddeye Bakanlık; ruhsat vermeden önce yetkin hekimlerden mutlaka görüş almalıydı. Bu ilacımsıT.C. Sağlık Bakanlığınca titizlikle incelenip ruhsatlanan bir çok ilaçtan daha kapsamlı tıbbi sonuçlar doğurabilecek potansiyele sahiptir.
TİROİD
Zayıflama ılaçları ve “metabolizma hızlandırıcısı” adıyla satılan bütün besinlerin içinde çoğunlukla “iyot” vardır. Bu fazla iyot; özellikle tiroid fonksiyonlarını bozmaktadır. Özellikle; bazı tiroid hastalıklarında fazla iyot; bir“zehir”dir.
Haşimato hastalığı denilen ve erişkin kadınların yaklaşık %5-10’unda görülen tiroid iltihabında fazla iyot; hastalığa neden olan antikorların üretimini artırarak hastaya büyük zarar vermektedir.
Aynı şekilde; zehirli guatrı olan hastaya fazla iyot verdiğinizde “tiroid krizi” adı verilen ölümcül bir durum ortaya çıkar.
ZAYIFLAMAK UĞRUNA SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN............
Diyete bağlı kalın birebir aynısını yapmaya çalışmayın.
Dyt Aydın GÜL