Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

Sbs’de Başarı İçin Püf Noktalar

Oluşturulma tarihi: 18.02.2025 21:56    Güncellendi: 18.02.2025 21:56
Bu yıl mart ayıyla birlikte başlayan SBS başvuruları öğrenci ve ailelerinde bir heyecan dalgası oluşturdu. Bu heyecan dalgasından etkilenmeyen öğrencilerin başarılı olacağını düşünmek mümkün değil. Başarı için bu heyecan dalgasını arkanızda hissetmeniz şart.
Yalnız dikkat edilmesi gereken önemli bir husus var. Bu heyecan kimi öğrenciler için çok faydalı iken; kimileri için de çok zararlı hale dönüşebilir. Burada asıl mesele hissedilen heyecanın boyutuyla ilgilidir. Çok heyecan ve kaygı başarısızlığa sebep olabilir; tıpkı hiç heyecan duymayan gamsız öğrencininki gibi. İtidalli olmak ölçülü olmaktır. Beklenti Her aile sınavlarda çocuğunun başarılı olmasını ister. Bir beklenti içine girer. Kimi zaman bu beklenti öğrencinin sırtında öyle bir yük haline gelir ki öğrencinin adım atacak mecali kalmaz. Ailesinin beklentilerini ulaşılamaz bulan çocuk bu sefer başarısızım diye düşünecek ve kendi beklentilerini de bir kalemde silebilecektir.
Hedef Organizmayı harekete geçirme iradesini tetikleyen güç ve kuvvete motivasyon / isteklendirme diyoruz. Motivasyonun en temel ilkesi ise şüphesiz hedef sahibi olmaktır. Öyle bir hedef ki yaratılış gayesiyle örtüşen; amaçlarla araçları birbirine karıştırmayan; berrak; insanın içine sinen bir hedef… Tabi bu şuurda aşağıdaki tekniklerin yardımıyla belirlenmiş bir hedef.
Kendini tanımak İnsanın en büyük sanatı; tanımak ve bilmektir. Varoluşunun en büyük anlamı da zaten bunun üzerine tezahür etmiştir. Eserden müessire ulaşmak ancak tanımakla olur. Öyleyse insan önce kendisini tanıyacak. “İlim ilim bilmektir; ilim kendini bilmektir; sen kendini bilmezsen; bu nice okumaktır.” Diye kendini bilmeden adım atmanın sakıncaları belirtilmiştir.
SBS sınavlarında başarılı olmak isteyen bir öğrenci önce kendini tanımalıdır. Değerlerini; yeteneklerini; ilgilerini; isteklerini sorgulamalı; kendini nişanlamalıdır. Tüm bu tavsiyeler ışığında MEB başvuru ile ilgili duyuruları yapmış olduğu duyurular esas alınmalıdır. Aşağıda MEB tarafından velilere SBS hakkında verilen önemli bilgiler yer almaktadır.
Sayın Veli;
Çocuğunuz ilköğretim okulunun 6′ncı; 7′nci veya 8′inci sınıfında öğrenim görüyorsa 02_20 Mart 2009 tarihleri arasında Seviye Belirleme Sınavına (SBS) başvuru yapmayı unutmayınız.
Sınav ücreti: 10 (on) TL olup
T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O
Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden birine yatırılabilecektir.
SBS e_Başvuru Kılavuzuna uygun olarak; doğru ve zamanında yapılmasından adayın velisi ve okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.
Veli; yaptığı başvuru ile e_başvuru kılavuzunda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılacak.
Okul müdürlükleri Internet adreslerinden fotoğraflı sınav giriş belgesinin çıktısını alacak öğrenciye verecek. Çocuğunuz sınavlarda özür durumlarına uygun hizmet almak istiyorsa; öncelikle RAM’lardan özürlü sağlık kurulu raporuna göre durumlarını inceletilerek e_okul sistemine işlettirilecektir.
Öğrencilere fotoğraflı sınav giriş belgesi ve sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek internette yayımlanacaktır.
8′inci sınıf SBS sonuçları 13 Temmuz 2009 tarihleri arasında Internet üzerinden yayımlanacaktır.
Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na 6′ncı; 7′nci veya 8′nci sınıflardan başvuran öğrenciler için sınav sonuç belgesi 31 Temmuz 2009 tarihinde yayımlanacaktır.
Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30′da sınav giriş belgelerinde belirtilen salonda hazır bulunacaktır.
Okul müdürlükleri Internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak; onaylayıp; mühürleyerek imza karşılığı öğrenciye verecektir.
Sınavla ilgili bilgilendirmeleri http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr adreslerinden takip edebilirsiniz.
Sayın veli; çocuğunuz ilköğretim okulunun 6′ncı; 7′nci veya 8′inci sınıfında öğrenim görüyorsa SBS takvimini takip ediniz.

RANDEVU İÇİN 02164287546 05555542905