Soru: "Merhaba. 8 yaşında 3.sınıfa giden oğlum var.bizim derdimiz; her akşam bitmeyen ders sıkıntısı. Oğlumuz biz demeden derse oturmuyor. Her akşam hadi hadi demekten bize babasıyla gına geldi. Bazen bugün hiç demiyelim bakalım diyoruz. Amam nerde. Hiç dokunmasan sabaha kadar tv.seyreder. Derse zorla isteksiz oturuyor; ama hemen başlamıyor; sandelyesini döndürüyor; kıpırdıyor kalkıyor dolaşıyor falan. Bir saatde bitmesi gereken ders saat 23.00 de zor birşekilde üstelik yanlış bitiyor. Yani biz nasıl bir yol izlemeliyiz ki çocuğa derslerim var; yapmam lazım; bu benim görevim diye bir düşünce oluşturmalıyız? İlimizde bulunan bir psikolojik danışma merkezine gittik. Orada test yapıldı. Beynin iki tarafının da aynı anda çalıştığını; bir problem olmadığını söylediler. Dikkat eksiklği desek televizyonun başına oturunca dikkatini veriyor. Evde sürekliben ilgileniyorum ve artık çocuk bana düşman gibi. Ama ders için;onun dışında dersden bahsetme çok iyiyiz. Bize yol göstermenizi umuyoruz. Biz mi yanlış yapıyoruz bilmiyorum. Teşekkürler..."
Görüyorsunuz; "beyin; test; beynin iki yakasının da aynı anda çalışması; çıkan sonuç; bir sorun yok vs. vs..."
Oysa sorun çok basit bir ders çalışma sorunu. Çözümü ise sorunun kendisinden daha da basit! Sorun basit; çözümü basit ama yaklaşım çok kompleks!
Cevap. Ne diyeyim; hangi birine ben ne diyeyim; "Köpeksiz köy buldular; değneksiz dolaşıyorlar" diyeyim bari ve konuyla ilgili asıl mevzumuza geçeyim.
"İNTERNETTEN ARAŞTIRDIM; ÖĞRENDİM!"
Kıymetli anne - babalar; internet ihtiyacımız olan her türlü bilgiye kolayca ulaşılabilmesi gibi önemli bir imkanı bize sunmuş olmakla beraber bazı sakıncaları da beraberinde getirmiştir. Bunların başında ise "bilgi kirliliği" sorunu ve doğru bilgiyi seçme zorluğu gelmektedir.