Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

Enfeksiyonun Karbondioksit Gazı ile Tedavisi

Oluşturulma tarihi: 18.02.2025 21:55    Güncellendi: 18.02.2025 21:55
Bazen ciltte oluşmuş enfeksiyonları durdurmak birhayli zordur. İlk önce dışarıdan uyguladığımız antiseptik solüsyonlar cildin doğal florasını bozar; oluşmaya çalışan yeni hücrelerde tahribat yaratır ve bazen allerjik reaksiyon bile meydana getirebilir. Ağızdan veya enjeksiyon olarak kullandığımız antibiyotiklerde bazen yüksek dozda dahi etkili olamayabilirler. Etkisiz olmalarının bir nedeni de o bölgedeki dolaşımın bozulmasıdır. Çok eskiden enfeksiyonun oluşmasını engellemek için yara bölgesi sıcak bir cisimle yakılarak dağlanır dı. Bunun nedeni o bölgedeki mikroorganizmaları yakmak veya yarayı temizlemek gibi düşünülsede aslında en önemli nedei bölgede yanık oluşturarak vücudun o bölgeye göstereceği önemi arttırmaktı. Eğer sadece sterile etmek için yalkılmış olsa bir müddet sonra mikroorganizma üremeye devam edecektir. Fakat vücut belki basit bir kesiyi veya bıçak yarasını önemsemez ama o bölgede yanık oluşursa buna daha çok önem gösterir.
Bizim yapacağımız işlemde aslında aynı mantıkla düşünmek. Yani vücudun ö bölgeye gösterdiği önemi arttırmak. Bunu nasıl gerçekleştiriyoruz.şimdi ondan bahsedelim. Bildiğiniz gibi vücut herzaman karbondioksit gazını temizlemek zorundadır. Dolayısıyla eğer biz enfekte olan bölgeye çok az miktar karbondioksit gazı verirsek bu gaz o bölgedeki enfeksiyonu arttırabilir mi? Bence arttırmaz. Çünkü karbondioksit gazı bakterilerin kullanacağı bir gaz değil. Pekala biz bu gazı verdiğimizde ne olur? o bölgedeki gazı temizlemek için vücut fazla miktarda kan gönderir. Böylece yara ve enfeksiyon ile mücadelede bizim için gerekli olan herşeye o bölgede sahip olmuş oluruz. Hatta eğer antibiyotik kullanıyorsak bu dolaşım bizim daha da işimize yarar. Böylece çok daha kısa zamanda enfeksiyon ile mücadele etmiş oluruz. En önemli nokta ise bu mücadeleyi; içeriden dışarıya doğru yaptığımız için mikroorganizmaların dışarıdan olan saldırısını içeriden püskürtmüş oluruz. Bu yazı ile ilgili fotoğrafları internet sitemizde Lenfanjit tedavisi bölümünde görebilirsiniz. Şu ana kadar kronik ve akut birçok enfeksiyonda kullandım. Hastada diabet veya ağır kalp rahatsızlığı olması; hamile olması vaya çok yaşlı olması bu tedavi yönteminin uygulanmasını engellemez.Kaldıki verilen gaz bölgeye göre değişmekle birlikte 10-70 cc arasındadır. Bu kadar az bir miktar gazın vücuda verilmesinde hiçbir sakınca yıktur. Ağır bir spor yapan kişi 1 saat içinde 2.000 cc karbondioksit gazı üretebilir.

Sıkça sorulan sorular:

Karbondioksit gazı zehirlimidir?

Hayır zehirli değildir. Vücudun canlılığını devam ettirmek için oksijeni kullandığı zaman oluşan artık bir gazdır. Bitkiler fotosentezde besin olarak kullanır.

Karbondioksit gazı nasıl vücut dışına atılır?

Solunum yolu ile yani akciğerler vasıtası ile dışarı atılır

Karbondioksit gazını yaraya nasıl vereceğiz?

Özel üretilmiş cihazlar vasıtası ile çok ince iğnelerle cilt altına verilir.

Hertürlü enfeksiyonda kullanılabilir mi?

Bakteriyel birçok enfeksiyonda kullanılabilir. Vücudun o bölgedeki enfeksiyon la savaşa daha çok önem vermesini istediğimiz durumlarda kullanılmalıdır.

Yardımcı herhangi bir ilaç veya tedaviye gerek varmı?

Enfeksiyon mücadelesi için başlanan ilaç tedavisine aynen devam edilebilir. Burada önemli olan ilaç tedavisine rağmen uzamış ve düzelmeyen enfeksiyonlarda ek tedavi yapmaktır.

Karbondioksit Gazı ile Tedavisi Hangi durumlarda kullanılmaz?

Gangrene olmuş dolaşımın tamamen kesildiği durumlarda; savunma mekanizmasının tamamen çöktüğü durumlarda kullanılmaz.

Karbondioksit Gazı ile Tedavisi kaç gün sürecek?

Enfeksiyonun şiddeti ve yaranın durumuna göre değişir. Genelde ufak enfeksiyonlarda 2-3 seans yeterli olacaktır.

Dr. Fevzi Özgönül