Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

Yağ Hücresi ile Meme Büyütme ve Dikleştirme

Oluşturulma tarihi: 18.02.2025 21:55    Güncellendi: 18.02.2025 21:55
Özellikle doğumlardan sonra ve yaşımız ilerledikçe meme içinde bulunan yağ dokusu erir. Hacmin azalması ile deri fazla gelmeye başlar. Sonuç memede küçülme; sarkma ve üst bölgelerin boşalmasıdır. Volümetrik beden gençleştirme ilkeleri çerçevesinde kayıp hacmi vererek; ameliyat izi oluşturmadan memeyi dikleştirme ve büyütme mümkün olur.Memeye volüm vermenin en iyi yolu yağ hücresi enjeksiyonudur. Bu uygulama fizyolojik bir uygulamadır. Çünkü meme hacminin bir bölümünü yağ oluşturur.


Yağ hücresi vermenin bir başka yararı içeri doğru çökmüş meme başlarının dışarıya çıkarılmasıdır. İçeri dönmüş meme başları estetik olarak hoş olmayan bir görüntü verirken; aynı zamanda fonksiyonel bazı sorunlara da neden olur. İçeri dönük meme başı ile emzirme sağlanamaz ve bu tür meme başlarında meme başı altı enfeksiyon sorunları sıktır. İçe dönmüş meme başında; sadece yağ hücresi ile ya da meme başını aşağı doğru çeken bantları rahatlatıp oluşan boşluğa yağ hücresi vererek meme başı dışarı çıkartılabilir.

Yağ hücresi vererek; doğum yapmamış kişilerde de meme büyütme mümkündür. Ancak bu yöntemle bir beden büyütme sağlanabilir. Özellikle slikon protez istemeyen; yara izi istemeyen ve sadece bir beden büyütmeye uygun kişilerde bir çözüm olabilir.Elde edilen sonucun en büyük avantajı doğal yumuşaklıkta olmasıdır.

Yağ hücresi enjeksiyonları meme kanseri sonrası yok olan memenin yeniden yapımında da yararlı olabilir. Bu hastalarda özellikle meme yapıldıktan sonra; ya da meme yapımı sırasında şekillendirici olarak oldukca etkili bir yöntemdir. Tek başına yağ hücresi verek meme yapımı; sadece memenin bir bölümünün alındığı durumlarda yararlı olabilir.

Slikon yapılarak büyütülmüş; ancak kapsül sorunu yaşayan hastalarda yağ hücresi enjeksiyonları yumuşama sağlayabiliyor. Aynı zamanda slikon protezin yapmış olduğu sorunları da gizleyebilir; iki meme arasında eşitsizlik olması durumunda simetri sağlama işlemi olarakta kullanılabilir.

Özellikle bedeninde yağ dokusu fazlalığı olan kişiler; bu işlem için uygundur. Verici bölgelerin uygunluğu işlemi kolaylaştırırken; kişinin incelmesine de katkı sağlar. Yağ hücresi alınan bölgede herhangi bir deformasyon gözükmez. İşlem mantığı liposuction a benzese de kanüllerin çok ince olması ve vakum gücünün çok düşük olması ile farklı bit teknik gerektirir.Yağ hücresi hazırlığında ise; hasar oluşturmayacak bir vakumda; enjektörle ve kök hücreden zengin bölgelerden hücreler alınır. Yine enjektörle memenin değişik katmanlarına verilerek memeye konik bir şekil kazandırılır. İşlem sonrası memeye çok baskı yapmayacak ve hareketini azaltacak özel bir sütyen önerilir.Verilen hücrelerin çoğunluğu bulunduğu yere uyum sağlar. Sonucun başarısı için şekillendirme işleminin çok titiz ve tecrübeli ellerde yapılması gerekir.

Yağ hücreleri kök hücrece çok zengindir. Yağ hücreleri aynı miktarda ki kemik iliğine göre 1000 kat daha fazla kök hücre içerir. Kök hücrelerin bulundukları yerde onarım özellikleri olduğu için hasarlı; ameliyat olmuş bölgelerde dokunun eski haline dönmesine yardımcı olurlar.

Yağ alma tekniği (no-touch technique ) ile yağ hücreleri olabildiğince hasarsız ve saf bir şekilde alınabilmektedir. Bu teknikte yağ tabakasına giden kan akımı bir cihaz yardımıyla kesilmekte ve bu kansız ortamdan yağ hücreleri saf bir şekilde elde edilebilmektedir. Elde edilen hücreler havayla temas etmeksizin hemen verilmeye hazırlardır.


İşlemin eksileri olarak şunlar söylenebilir. Zayıf kişilerde ya da yağ dokusunun çok az olduğu kişilerde uygun değildir. İki beden ve sonrası büyütmelerde yağ hücresi yetersiz kalır. Meme dokusunun esnek olmadığı durumlarda işlemden önce doku esnetme işlemleri gerekebilir.Yağın alındığı bölgelerde geçici morluklar oluşabilir.