Dermaroller: Silindir (makara şeklinde) bir tamburun üzerine simetrik olarak yerleştirilmiş çok ince çelik iğnelerden oluşmuş tıbbi bir alettir. Çelik iğneler; sayı olarak 192 adettir; çapları 0.2 mm ile 2 mm arasında değişen modelleri vardır. Tedavi edilecek bölgeye ve lezyonun özelliğine göre (ameliyat izi; yara izi; yanık izi; akne skarı; cilt kırışıklıkları; cilt çatlamaları vb.) uygun roller tipi seçilerek uygulama yapılır.
Bu teknikte; cildin yara iyileşmesi mekanizmaları uyarılarak daha fazla kollajen sentezinin üretilmesi sağlanır.
Kollajen sentezinin uyarılması; deride dolgu görevi yaparak cildin kalınlığını artırır; cildi gerginleştirir; dolgunlaştırır; cilde elastikiyet kazandırır. Cildi daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur.
Dermaroller uygulamalarıyla;
Dermaroller; bu şekilde tek başına bir tedavi modeli olarak kullanılabilir.
Dermaroller ile cilt üzerinden belli bir teknikle geçildiğinde; tedavi edilmek istenilen bölgede dermarollerın mikro iğneleri ile yaklaşık olarak 300-500 mikro kanal açılır. Bu kanallar cilt tarafından yara gibi algılanır. Cildin doğal yara iyileşmesi sürecinde ortaya çıkan büyüme faktörleri salınır. Bunlar da kollajen; hyaluronik asit; elastin fibriller gibi derinin elastikiyetini sağlayan maddelerin üretimini başlatır.
Dermaroller cilde topikal olarak uygulanan krem; losyon; serum gibi maddelerin derinin ve saçlı derinin alt tabakalarına (hedef bölgelere) geçişini 20 kata kadar artırır. Cildin gelişmesini daha da hızlandırabilir.
Dermarollerin uygulama alanları ve tedavi aralıkları