Uzman olmak için Şimdi başvurun.
✕Kuru iğneleme; kas ve bağ dokusu içinde bulunan tetik noktalara akupunktur iğnelerini batırarak uygulanan tedavi yöntemidir. Kuru iğne denmesinin sebebi ağrı kesici; steroid vs herhangi bir ilaç içermemesidir. IMS (Intramuskuler stimülasyon) tedavisi yani kas içi uyarı tedavisi olarak da adlandırılır. Kanadalı Dr. Gunn tarafından geliştirilmiş ameliyatsız; ilaçsız bir ağrı tedavi yöntemidir. Baş; boyun; bel ve sırt ağrılarının en sık nedeni spazmdır.
Kuru İğneleme Nasıl Uygulanır?
Halk arasında kulunç denilen ağrılı durumlarda tetik noktalara akupunktur iğneleri batırılıp birkaç saniye bekletilip çekilir. Bu sırada spazmın çözülmesi; tetik noktanın gevşemesi; ağrının giderilmesi hedeflenir.Hastanın muayenesi yapılıp MR; tomografi vs incelenip bir tedavi planı oluşturulup seanslar halinde uygulanır.Tek başına veya diğer tedavi yöntemleriyle kombine olarak da yapılabilir.
Kuru İğneleme Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Bel fıtığı
Boyun fıtığı
Kas iskelet sistemi ağrıları
Sırt ağrısı
Omuz ağrısı; hareket kısıtlılığı
Kalça ağrısı
Diz ağrısı
Topuk ağrısı
Siyatik ağrısı
Fibromiyalji
Spor yaralanmaları
Travma sonrası eklem ağrıları
Çene ağrısı
Kuru İğneleme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kuru iğneleme herkese uygulanabilir mi?
12 yaş üstü herkese rahatlıkla uygulanabilir.12 yaş altı çocukların iğneye toleransları kısıtlı olacağından tercih edilmez. Belli şartlara dikkat edildiğinde gebe ve kanser hastalarına da uygulanabilir.
Kuru iğne geleneksel bir tedavi yöntemi midir?
Hayır kuru iğneleme FDA onayı almış modern ve bilimsel bir yöntemdir.
Seans sayıları nasıl belirlenir?
Hastanın hastalığının durumuna göre haftada 1 olmak üzere toplam 6-8 seans genelde yeterli olur.
Ağrılı mıdır?
Kuru iğnelemede kullanılan iğneler normal enjektörlere göre çok incedir.Akupunktur iğneleri kullanılır; kaslar aşırı kasılmış ve kısalmışsa az ağrı hissedilebilir.Seans sonrası normal hayata dönülür.