Uzman olmak için Şimdi başvurun.
✕Gömülü Diş:
Gömülü dişler; ağız cerrahisinde en sık görülen olgulardır. Ağızda sıklıkla alt-üst 20 yaş dişleri;üst çene köpek dişleri ve nadiren alt-üst çene küçük azı dişleri gömülü kalabilir. Gömülü dişler bazen hiç belirti göstermez ve şikayete neden olmaz. Bazen de; çok büyük şikayetlere neden olabilirler. Varlığı saptandıktan sonra; şikayete neden olsun ya da olmasın gömülü dişlerin mutlaka çekilmesi gerekmektedir.
Apse ve kist operasyonları:
Diş kökünde çeşitli nedenlerle meydana gelen apse veya kistik lezyonlar; kanal tedavisi uygulamasının yetersiz kaldığı durumlarda direkt olarak açılıp enfekte kök bölgesinin kesilip çıkartılmasıyla tedavi edilmeye çalışılır. Bu uygulamaya apikal rezeksiyon işlemi denir.
Sinüs Lifting:
Üst çenelerde; dişlerin hemen üstünde bulunan anatomik boşluklara maksiller sinüs adı verilir. Maksiller sinüsler hayat boyu büyümelerini sürdürürler. Sinüslerin hacmindeki artış; üst çenelerdeki kemik hacminde azalmaya yol açar. Fizyolojik olarak kabul edilebilecek bu kemik kayıpları; implant uygulamalarına olanak tanımayacak boyutlara ulaşabilir. Bu durumda; eğer implant tedavisi uygulanacaksa; Sinüs Lifting adı verilen; sinüslerin hacmini azaltıp; kemik hacmini artırmaya yönelik özel bir cerrahi müdahale uygulanmalıdır. Kemik oluşumu tamamlandıktan sonra rutin implant uygulamalarına geçilir.
Gingivektomi-gingivoplasti:
Gingivektomi’de diş eti ceplerini veya sahte cepleri düzlemek için dişetinin bir bölümü alınır. Gingivoplastideki hedef; dişetinin doğal; anatomik ve doğru şeklini yeniden sağlamak üzere dişteki dişeti konturunun düz geçişini yaratmaktır.