Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

RAMAZAN ÖNCESİ NASIL BESLENELİM?

Oluşturulma tarihi: 18.02.2025 20:23    Güncellendi: 18.02.2025 20:23

Ramazan; normal beslenme düzenimizin dışına çıktığımız; öğün sistemimizin değiştiği ve açlık süresinin uzadığı bir dönem.

Ramazan yaklaşırken de beslenmemize dikkat etmemiz ve bizi uzun açlık ve susuzluk sürecine hazırlayacak bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor.

  • PORSİYONLARINIZI KÜÇÜLTÜN

Gün boyu tükettiğimiz besinleri az miktarda azaltmak; mideyi ve sindirimi rahatlatarak Ramazan a hazırlanmamızda önemli katkı sağlıyor.

  • SU TÜKETİMİNİZİ ARTIRIN

Ramazan da olduğu gibi öncesinde de günde en az 8-10 bardak su içmeye dikkat etmek gerekiyor. İftarda da çorba; cacık ve meyve kompostoları tüketmeye çalışın.

  • AĞIR VE YAĞLI BESİNLERDEN KAÇININ

Midemizi ve sindirim sistemimizi rahatlatarak bir aylık sürece bünyemizi hazırlamak önemli. Ağır yağlı yiyecekler ve kızartmalardan kaçının.

  • TUZLU BESİNLER TÜKETMEYİN

Tuz içeriği yüksek besinler iftar ve sahurda olduğu gibi Ramazan öncesinde de tercih edilmemesi gereken besin grubu!

  • BU BESİNLERE AĞIRLIK VERİN

Salatayı sofranızdan eksik etmeyin. Domates ve salatalık sindirimi kolay yiyeceklerdir. Yine esmer ekmek ile yumurta ve az yağlı peynir de sofranızda daha fazla yer bulması gereken besinlerdir.

  • MEYVE VE SEBZESİZ OLMAZ

Meyve; sebze ve tam tahıllı yiyecekler tüketmeyi ihmal etmeyin. Bu yiyecekler; bağırsakları çalıştırıyor ve sindirimi rahatlatıyor. Vitamin ve mineral içerikleri ile de sağlığımız açısından önemli rol oynuyor.

  • MUTLAKA SAHURA KALKIN

"Sahura kalkmadan oruç tutabilirim"düşüncesi son derece yanlış. Sahura kalkmamak hem gün boyu daha halsiz hissedilmesine hem de metabolizmanın daha da yavaşlamasına neden oluyor.

  • SAHURDA KAHVALTI YAPIN

En kaliteli protein olan yumurta; tam buğday ekmeği; peynir gibi tok tutan besinleri tüketin. Ayrıca; ceviz; badem gibi kaliteli yağ içeren ve tok tutan besinler de sahur sofralarınızda yer almalı. Bunlara ek olarak; sahurda tüketeceğiniz 1 su bardağı süt veya 1 kase yoğurt da tok kalmanıza yardım edecek; besleyici yiyeceklerdendir.



Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır; tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.