Destek Sitesi platformunda Uzman olmak ister misiniz?

Uzman olmak için Şimdi başvurun.

CGF Tedavisi

Oluşturulma tarihi: 18.02.2025 20:23    Güncellendi: 18.02.2025 20:23

Yaşa bağlı olarak azalma göstermekle birlikte;her insanın dolaşan kanında; adına CGF dediğimiz ve kelime anlamı “Konsantre Büyüme Faktörü “olan kök hücre kaynaklı hücreler bulunmaktadır.

Kişinin kendi kanından; laboratuar ortamında ve özel bir santrifüj ile ayrıştırılarak konsantre haline getirilen bu hücreler;tekrar aynı kişiye verildiğinde; migrasyon ( göç edebilme );tamir ve yenileme özellikleri nedeniyle;vücudun hangi doku veya organında hasar varsa süratle o bölgeye ulaşıp;var olan hasarı yenilemeye çalışır.

TEDAVİ KULLANIM ALANLARI

Günümüzde CGF tedavisi ;tıbbın hemen her dalında uygulanmakla birlikte başlıca kullanım alanlarını şöyle sıralayabiliriz :

Eklem ve Kas Hastalıkları

-Fibromyaljiler

-Eklem Kireçlenmeleri ( Gonartroz;Omuz Eklemi Kireçlenmeleri vs. )

-Eklem ve Kas Yaralanmaları (Bursitis;Tendinitis;Tenisci Dirseği;Karpal Tünel Sendromu vs. )

-Topuk Dikeni

-Bel Travmaları (Bel Fıtığı ;Lomber Myalji )


Otoimmun Hastalıklar

 -Behçet Hastalığı

 -Romatoid Artrit

-Sedef Hastalığı (Psoriasis )

-İnflamatuar Bağırsak Hastalıkları (Crohn;Ülseratif Kolit vs.)

-Diyabet ve Komplikasyonları ( Polinöropati;Diyabetik Ayak vs.)

-Kronik Karaciğer Hastalıkları

-İyileşmeyen Yaralar

-Damar Dolaşım bozuklukları 

-Tüm allerjik hastalıklar  ( Kronik ürtiker;Saman nezlesi;Allerjik astım vs. )

-Kalp Yetmezlikleri

-Koroner Damar Hastaılıkları

 Genel olarak 2-3 haftada bir olmak üzere toplam 5-6 seanslık bir uygulama ile; hastalığın büyük oranda iyileşmesi sağlanmakla birlikte;bazı vakalarda 4-6 ay aralıklarla 2-3 seanslık idame tedavisi gerekebilmektedir.


Timus Tedavisi Nedir?


Timus bezi; göğüs kemiğinin üst kısmında bulunan bir iç salgı bezidir. Ağırlığı; kişi ergenlik dönemine erişinceye kadar 37 gramdır. Cinsel olgunluğa erişildikten sonra ; yaşam süresince küçülen timus bezi ;kana hormon akışı sağlar; büyüme ve bağışıklıktan sorumludur. Eğer organizma bir hastalık tarafından saldırıya uğrarsa; timus bezi; saldırganları (mikrop; virüs vs.) öldürmesi için lenfositler (bir çeşit beyaz kan hücreleri) yollar. Bu bez; hem antikorların üretimi hem de hücresel savunmanın gelişimi için büyük önem taşır. 


Yaşam döngüsü süresince timus bezinin boyutlarının küçülmesi; bizler yaşlandıkça; bu salgı bezi ile ilgili bağışıklık karşılığının azalması anlamına gelir. 50 yaşımıza eriştiğimizde; timus bezinin sadece %15’i aktiftir. Bu durum enfeksiyonlar; kanser ve oto-immün hastalıkların; yaş ilerledikçe ciddi anlamda çoğalmasına sebep olur.

Genel olarak timus bezinin ve özellikle timik hormonlarının görevlerinin sadece bir kısmı keşfedilmiştir. Günümüzde; T-lenfositlerin kendini yabancıdan ayırt eden “bağışıklık savunması” ile ilişkili olduğu bilinmektedir. Timus tarafından üç farklı hücre üretilir: Yardımcı hücreler; bağışıklık maddelerini uyarır ve düzenler ( öldürücü hücreler ve fagositleri canlandıran lenfokinler.) Ek olarak; bu yardımcı hücreler; B-lenfositler tarafından antikor üretimini uyarırlar.

İkinci grup; öldürücü hücre olmak için eğitilmiştir. Kanser hücrelerine doğrudan saldırma ve yok etme becerisine sahiptir. Baskılayıcı hücreler ise; son ve üçüncü gruba aittir. Bu hücreler  çok gereklidir; çünkü; bir kez başlatılan savunma reaksiyonunu sakinleştirme becerisine sahiplerdir.  Aksi taktirde; olabildiğince agresif yardımcı ve öldürücü hücreler; bedene de da zarar verebilir. Timus terapisi en önemli temel bağışıklık terapisidir.  Temel terapi; vücudun bağışıklık sistemini aktive eden ve dengeleyen bir seri timus ekstresi enjeksiyonlarını gerektirir. Tipik bir timus terapisi timus peptitlerinin kullanıldığı enjeksiyon sürecini içerir. Bu terapi; en önemli non-spesifik immünoterapilerden biridir. Hücresel immün sistemini aktive eder ve dengeler. 


 

Hangi Hastalıklarda Uygulanır ?

1- Bağışıklık sistem yetmezliğinin neden olduğu virus;bakteri ve mantar enfeksiyonları;Kronik Hepatit ve HIV vs. 

2-Kanser hastalarında azalmış bağışıklığın güçlendirilmesi sağlanarak; habis tümörlerin ilerlemesi ve nükslerin önlenmesi.

3-Yaşlılıkta azalmış bağışıklık sisteminin yeniden güçlendirilmesi yoluyla;canlılığın ve yaşam beklentisinin arttırılması ve böylelikle yaşa bağlı hastalıkların önlenmesi.

4-Bir çok Romatizmal Hastalıklara yol açan bağışıklık sistemi giderilmesi ve hastalığın tedavisine yardımcı olunması.

5- Tüm allerjik hastalıklar ( Saman Nezlesi;Allerjik Astım;Ürtiker;Allerji Eczema vs. )

6-Otoimmun Hastalıklar ( Sedef Hastalığı;Romatoid Artrit;Behçet Hastalığı;Hashimato ;Crohn ve Ülseratif Kol it gibi inflamatuar bağırsak  hastalıkları vs. )

7- Çeşitli nedenlere bağlı kronik yorgunluklar.

Nasıl Uygulanır?Tedavi genelde; doktorun muayenehanesinde; ayakta gerçekleştirilir. “Klasik timus Tedavi Dizisi” 15-20 enjeksiyonu içeren 2-5 haftalık bir programdır. Timus ekstresi enjeksiyonu gluteal kas içine yapılır ve genellikle ağrısızdır. Tedavi planı bireysel klinik tabloya göre değişebilir. Bazı klinik sendromlarda terapötik sonuçlar için; ek enjeksiyonlar gerekebilmektedir. (2-3 aylık süre içinde; 1-2 enjeksiyon gibi )


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır; tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.