Kronik yorgunluğun pek çok sebebi vardır.
Uykusuzluk
Vücutta detoks mekanizmalarının bozulması
Sindirim sistemi bozuklukları
Boşaltım sistemi bozuklukları
Terleme problemleri
Nefes almada yetersizlik
Aşırı stresli yaşam
Vücut biyoritminin bozulması
Depresyon
Aşırı ilaç kullanımı
Aşırı yorgunluk
Yetersiz su tüketimi vb…
Kronik yorgunluk bedende toksik maddelerin birikmesi ile olur. Bu toksik maddelerin bedene girmesi için pek çok yol vardır. Bunlardan bazıları:
Beyaz unla yapılan gıdalardaki brom
Meyveli içecekler ve sporcu içecekleri
Yüzme havuzlarındaki klor
Leke çıkarıcılar ve kuru temizleme ajanları
Yanmazlık özelliği olan kumaş; koltuk vb…
Buzdolabı ve klima gazları
Teflon mutfak malzemeleri
Plastik eşyalar
Kağıt kahve filtreleri; poşet çaylar; tuvalet kağıtları
Kağıt havlu; peçete; mendiller
Kadın pedleri; çocuk bezleri
Yazar kasa fişleri
Diş macunundaki flor
Parfüm; deodorant; şampuan vb…
Vücutta çeşitli mekanizmaları bozan toksik maddeler bedende birikerek kronik yorgunluk yapar. İnsan vücudu bu toksinleri temizlemek için bazı detoks mekanizmaları kullanır. Bunlardan en önemlisi akciğerlerdir. Bozulan nefes dengesi ile toksinlerin %70’i vücutta birikmeye başlar. Terlemenin bozulması ile deri yoluyla atılan toksinler de vücutta birikmeye başlar. Çeşitli yollarla bedene girip atılamayan toksinler zaman içinde kişiyi hasta etmeye başlar.
Toksik maddelerden kurtulmak için detoks mekanizmalarının çalıştırılması gerekir. Öncelikle nefes egzersizleri ile vücudun oksijenlenmesi artırılır. Sauna; hamam; buhar odası gibi aktivitelerle terleme yoluyla toksinlerin atılması sağlanır. Bağırsak florasının toparlanması için kişiye özel beslenme planlaması yapılır ve bağırsak detoksları planlanır. Ayak detoksu ile iyontoforez işlemi vasıtasıyla vücuttaki toksinler suyun içine çıkarılır. Stres mekanizmaları düzenlenir. Uyku düzeni ve biyoritm düzenleme çalışmaları yapılır. Kişinin depresif semptomları azaltılır ve böylece kişi kronik yorgunluktan kurtarılmış olur.