Genç yaşlı demeden her yaş grubunda gördüğümüz bel ağrıları özellikle 30-60 yaş arasındaki erişkin kişilerde daha sık görülüyor. Hareketsizlik; omurgamıza uygun hareket etmeme; obezite; yaşam ve iş koşulları kaynaklı bel ağrıları; bel fıtığının belirtileri olabiliyor. Bel ağrısı; bacaklarda uyuşukluk ve kas güçsüzlükleri gibi belirtiler mevcut ise mutlaka bir beyin ve sinir cerrahisi uzmanından destek alınmalıdır.
Hayatımızdaki diğer bir korkumuz da ameliyat. Ameliyattan korkuyor ve uygun şartları taşıyorsanız Plazma Lazerle (Perkütan Plazma Koalügasyon Terapisi) ile Bel Fıtığı Tedavisi olabilirsiniz. Plazma Lazerle ile Bel Fıtığı Tedavisi’nde normal lazerden farklı olarak plazma lazer ışık kaynağı kullanılarak bir kablonun ucunda meydana gelen kubbe şeklindeki lazer; kendi etrafındaki fıtığı ısıyla eritir ve buharlaştırır. Böylece fıtık boyutunda küçülme sağlanır.
Lokal anestezi altında hasta bayıltılmadan yapılan bir işlemdir.
İnsanların rahatlıkla işine dönmesi; iş kaybı olmaması; ağrılarından kurtulması için daha basit komplikasyonsuz; hastada riski azaltan bir tedavi yöntemidir.
Hangi Hasta Grubuna Uygulanabilir?
Bu İşlem Nasıl Yapılır?
Ameliyathaneden steril şartlarda uyutulmadan lokal anestezi altında yapılır. Özel iğnesiyle taşan ve baskı yapan disk mesafesine girildikten sonra lazer cihazının özel iğnesi sokulur. 10 dakikalık buharlaştırma işleminden sonra işleme son verilir ve hasta servise alınır. 1 saat sonra hasta taburcu edilip günlük aktivitesine döner
Bu İşlemin Avantajları Nelerdir?