Beslenme programı yaparken öğünler arası geçişlerde tokluk sağlayan besinlere ihtiyaç duyarız. Bir besinin tokluk sağlayabilmesi için lif içeriğinin yüksek olması sindirimin uzun sürmesi mide ve barsaklarda daha çok kalma özelliğine sahip olması veya protein içeriğinin yüksek olması gerekir. Bu besinlerden başlıcalarını sıralarsak;
Yumurta; Vücuda alındığında yüzde yüz vücut proteinlerine dönüşebilen en kaliteli protein kaynağıdır. Sabah kahvaltıda tüketildiğinde gün içinde uzun süre tokluk sağlar.
Yulaf; lif içeriği yüksek olduğundan uzun sürede sindirilir. Uzun süre tokluk sağlayarak iştahı azaltır.
Yeşil çay; Genelde yemek sonrasında veya aralarında içilen yeşil çay iştahın açılmasına sebep olan hormonların salgılanmasını baskılar.
Tarçın; Birlikte tüketildiği besinin glisemik indeksini düşürerek tokluk sağlayıcı etki gösterir. Gece içilen ara öğünde sütün üstünü süslerken tarçın bazen de meyvelere eşlik ederek tatlı krizlerinin önünü kesmeye yardımcı olur.
Badem ceviz fındık; Vitamin mineral ve lif açısındanoldukça zengin olan yağlı tohumlardır. Ayrıca yağ içerikleri ile mide boşalmasını geciktirerek tokluk sağlarlar. Ama kalorileri oldukça yüksek olduğu için dikkatli tüketilm